• CommentAuthoradmin
    • CommentTime30-10-2012 12:38:43 modificat
    Lumea pastelor este extrem de diversa si versatila oferind o gama larga de forme interesante, dar in acelasi timp foarte practice cu care poti experimenta si inventa o multitudine de retete. Va oferim cateva descrieri succinte a unora din cele mai raspandite forme de paste.

    SPAGHETTI - unul din cele mai raspandite si cunoscute sortimente de paste din lume, spaghetele sunt extrem de versatile si ofera posibilitatea realizarii unor combinatii multiple si extrem de interesante: de la retete traditionale, cu rosii si parmezan pana la fructe de mare si alte delicatese.

    MACAROANE - denumite in italiana “bucatini”, macaroanele sunt un tip de paste lungi, similare cu spaghetele, dar goale pe interior, ce se potrivesc cu o gama larga de ingrediente. Datorita caracteristicilor sale generoase, sunt perfecte pentru diverse sosuri groase pe baza de rosii, carne, legume sau branzeturi.

    FUSILLI - La bella Italia! Sortiment cu specific italian in forma de trei lame rasucite, care se completeaza armonios intr-o spirala. Se imbina perfect cu sosuri bogate pe baza de rosii, carne, legume sau branzeturi, fiiid deaesemeni ideale in pregatirea unor salate rafinate si deosebit de gustoase.

    PENNE RIGATE - sortiment foarte indragit si totodata practic, Penne Rigate sunt un tip de paste in forma cilindrica, netede sau cu nervuri si goale pe interior fapt ce le permite sa capteze si sa pastreze diverse sosuri, putandu-ne bucura mai mult timp de placerea gustului. Penne Rigate se porivesc perfect cu diverse sosuri, de la cele traditionale pana la cele inovatoare pe baza de legume si branzeturi alese.

    CRESTE - sortiment cu specific italian in forma de creasta de cocos, creste di galo, sunt foarte versatile si ofera posibilitatea pregatirii unor retete delicioase.Utilizate atat in combinatii pe baza de sosuri cu carne, legume si branzeturi ofera o experienta culinara interesanta si apetisanta.

    GNOCCHI - sunt un tip de paste scurte, caracterizate printr-o formă rotunda şi o cavitate centrală capabila să colecteze şi sa pastreze o gama larga de sosuri. Sunt ideale pentru pregatirea unor retete interesante si delicioase, pe baza sosuri cu carne, legume si branzeturi.

    FIDEA CUIBURI - integrat in forma de cuiburi delicate, acest sortiment este ideal pentru prepararea unor ciorbe si supe cu adevarat gustoase.

    TAITEI CUIBURI - integrat in forma de cuiburi delicate, acest sortiment este ideal pentru prepararea unor ciorbe si supe cu adevarat gustoase, dar si a unor retete pentru felul doi pe baza de carne, legume si diverse barnzeturi.

    FIDEA - subtirica si eleganta, fideaua este unul din sortimentele cu cea mai larga raspandire geografica, integrandu-se perfect in supe si ciorbe, dand acestora savoare si gust.

    FRUNZULITE - sortiment de paste pentru supă cu o largă răspândire în Transilvania, care atrage atat prin forma interesanta si delicata cat si prin nota practica a acestuia, fiind ideal la prepararea unei game variate de supe si ciorbe.

    PATRATE MICI - sortiment cu notorietate in zona Transilvaniei, ideal pentru pregatirea unei game diverse de supe si ciorbe, creand un aspect vizual interesant si atractiv prin forma minimalista, si totodata o nota de savoare si gust.

    GARTENE - sortiment de paste pentru supă cu o largă răspândire în Transilvania, care atrage atat prin forma interesanta cat si prin nota practica a acestuia, fiind ideal la prepararea unei game variate de supe si ciorbe.

    INELE - sortiment de paste pentru supa, cunoscut in special in zona Transilvaniei ce se integreaza perfect intr-o varietate de retete de supe si ciorbe, dand acestora un aspect atractiv dar si un gust delicios.

    ALFABET - sortiment de paste pentru supa cunoscut atat in zona Transilvaniei dar si in restul tarii, dedicat in special pregatirii de retete interesnate pentru copiii, atragand in principal prin forma interesanta de litere dar si prin aspectului minimalist.

    CUS-CUS - sortiment cu notorietate mai ales in zona Transilvaniei este ideal pentru pregatirea de retete pentru felul doi, fiind intrebuintat destul de des ca si garnitură la carne. Merita incercat si in supe si ciorbe, creand un aspect interesant si atractiv, dar si o experienta culinara delicioasa.

    TAITEI LATI - sortiment cu largă răspândire geografica ofera posibilitatea realizarii unor retete delicioase de felul doi pe baza de sosuri cu carne, legume si branzeturi diverse, dar si a unor deserturi interesante si desigur foarte apreciate.

    PATRATE MARI - sortiment de paste pentru felul doi cunoscut in special in zona Transilvaniei ce se consmuma in special cu varza, dar care merita incercat deasemneni si in combinatii diverse de sosuri cu carne, legume si branzeturi.

    MELCI - sortiment de paste scurte pentru felul doi, cu larga raspandire geografica, ce se integreaza perfect in retete traditionale cu carne dar si in cele pe baza de sosuri inovatoare cu legume si diverse branzeturi, conferind experiente culinare intereante, care merita incercate si mai ales repetate.

    • CommentAuthor
      CommentAuthorRoxana
    • CommentTime30-10-2012 13:47:43
    Am folosit paste de mai multe forme Pambac si mi-au placut mult!Ultima data cele sub forma de tuburi...
  1. Foarte interesant, multumim! Trebuie sa recunosc ca nu gatesc foarte des paste, desi ne plac destul de mult. Cred ca trebuie sa remediez situatia cat de curand.
    • CommentAuthor
      CommentAuthorRoxana
    • CommentTime31-10-2012 12:33:36
    Violeta nici noi nu mancam paste des sa stii, dar din cand in cand, sa mai schimbam meniul mai facem si niste paste...