Aspic cu legume

1.jpg
mai multe imagini

Un aperitiv de post,usor si gustos

10 ore mediu

Bucatar: veronica22 Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 4

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 6 (cantitate de baza: 6)

  • mazare 200 g
  • ciupercute proaspete 5-6 bucati
  • ardei ras rosu 1 bucata
  • ardei gras galben 1 bucata
  • porumb conserva 200 g
  • morcov 1 bucati
  • soia pentru snitel 5-6 bucati
  • vegeta 1 lingura
  • catel de usturoi 2 bucati
  • vege-gel 1 plic

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Mazarea,morcovul si bucatile de soia se fierb in acelasi vas impreuna cu cei doi catei de usturoi si vegeta. Mai intai punem morcovul,apoi cam cand acesta e fiert pe jumatate punem mazarea si bucatile de soia pe care le lasam 10 min si le scoatem sa se raceasca.
  2. Mazarea se stercoara si se pune sub un jet de apa rece.Ciupercile se spala si se fierb in apa cu sare .
  3. In acelasi vas in care fierbem mazarea oparim 3-4 min si ardeii.
  4. Bucatile de soia le-am taiat baghete.Morcovul l-am taiat felii si ciupercile de asemenea.
  5. Am ales ca forma pentru aspic un inel metalic. Din ardei am decupat frunze pe care le-am asezat pe partea de jos a inelului.Pe laterale am pus felii de ciuperci.
  6. Vege-gelul l-am dizolvat cu apa si l-am pus la bain -marie sa se dizolve bine.Pentru gustul meu am pus un strop de otet si putina sare.Am acoperit fundul inelului cu ardeii.L-am lasat cateva minute in frigider la rece sa se inchege.
  7. Peste gelatina inchegata am pus un strat de mazare,bucatele de soia,porumb,felii de morcov,din loc in loc felii de ciupercute si baghete de ardei.Peste toate legumele am turnat gelatina si am lasat la rece 10 ore.(in acest timp am fost la servici)Am rasturnat inelul pe platou si cu usctorul de par am incalzit putin inelul pe dinafara ca sa se desprinda aspicul si sa cada pe platou.

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe