{{ state.title }} {{ state.desc }}

Biscuiti pernite cu curmale

Biscuiti pernite cu curmale
peste 3 ore.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Se topeste 225 gr. de unt, se amesteca ingredientele uscate-faina, grisul, sarea, zaharul, praful de copt si se amesteca cu o furculita cu untul racit si o lasati pentru 6 ore la temperatura camerei. Amestecati sucul de portocala cu apa si o turnati in aluat, framantati aluatul pana se omogenizeaza cu lichidul si i-l lasati 15 minute ca sa-l absoarba, impartiti aluatul in 24 de bucati. Incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius, ungeti o tava cu unt, inabusiti putin curmalele taiate marunt intr-o cratita cu untul ramas, amestecand in continuu pana se inmoaie curmalele in jur de 4~5 minute, faramitati-le cu furculita si lasati-le sa se raceasca. Impartiti implutura de curmale in 24 de bilute ~ 1/3 din lingurita. Infainati mainile cu faina si faceti in centrul fiecarei bucati de aluat cate o adancitura cu degetul si puneti in ea cate o biluta din curmale, lipiti marginile aluatului, inchinzand implutura, rasuciti aluatul intre palme, formand o biluta ovala, puneti pernitile formate in tava si faceti cu partea laterala a furculitei niste dungulite figurate dupa dorinta. Coaceti 20 de minute, avand grija ca aluatul sa nu sa se rumeneasca. Dupa ce se racesc le presarati cu pudra de zahar vanilat. Pofta buna !!!

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii