BUDINCA DE PASTE CU MERE SI BEZEA

budinca de paste cu mere14.jpg
mai multe imagini

Pentru ca este sezonul pastelor Arnos, astazi o budinca delicioasa cu mere, branza dulce si bezea. Aceasta budinca se gateste frecvent in Slovacia, ingredientul de baza folosit in prepararea ei sunt bucatile de paine mai veche. Se serveste ca si fel princ

1 ora usor

Bucatar: nicopopa Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 0

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 8 (cantitate de baza: 8)

  • 200 g paste spirale Arnos - -
  • 250 g branza dulce - -
  • 600 g mere razuite - -
  • 4 oua micute - -
  • coaja si sucul de la o lamaie - -
  • 285 g zahar pudra - -
  • 1 lingurita scortisoara macinata - -
  • 200 ml lapte - -
  • 80 g pesmet + pentru tapetat forma - -
  • unt pentru uns forma - -

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Separam albusurile de galbenusuri. Trei dintre galbenusuri le amestecam cu laptele, 50 g zahar pudra si jumatate din coaja de lamaie.
  2. Pastele se fierb al dente in apa cu sare si putin ulei conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa ce se scurg si racesc le amestecam cu compozitia de mai sus, adaugam pesmetul fin si amestecam cat sa omogenizam compozitia.
  3. Merele rase le amestecam cu 75 g zahar pudra si scortisoara.
  4. Branza dulce se amesteca cu galbenusul ramas, 60 g zahar pudra, jumatate din coaja rasa de lamaie si cu zeama de lamaie dupa gust.
  5. Pentru a coace budinca vom folosi o tava pentru tort, rotunda si cu fund detasabil. Ungem forma cu unt si o presaram cu pesmet. Asezam in straturi pastele, merele rase si la sfarsit branza dulce. Dupa fiecare strat nivelam frumos compozitia din tava si trecem la urmatorul.
  6. Coacem budinca in cuptorul incins la 180°C pentru 30-40 minute. In acest timp pregatim bezeaua. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si cind avem o spuma densa adaugam zaharul pudra ramas, respectiv 100 g. Amestecam si acum bezeaua devine densa si cremoasa. Intindem bezeaua pe suprafata budincii si dam la cuptor pentru alte 10-15 minute.
  7. Servim budinca calda sau rece, presarata cu pudra de scortisoara. Este delicioasa, aromata si gustoasa.

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe