"Canute" cu inimioare

DSC08887.JPG
mai multe imagini

Un desert mai aparte.L-am pregatit de o zi de Sf. Valentin.

3 ore mediu

Bucatar: janet Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 4

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 4 (cantitate de baza: 4)

  • Ingrediente pentru imprimeu: -
  • -50g unt -
  • -50g zahar pudra -
  • -2 albusuri de ou -
  • -faina 40g -
  • -cacao 10g -
  • Ingrediente pentru blatul alb: -
  • -80g migdale macinate -
  • -50g zahar pudra -
  • -25g faina -
  • -3 oua mari -
  • -2 linguri de zahar tos -
  • 30g unt topit -
  • ingrediente pentru crema de lamaie: -
  • -100 gr unt -
  • -200 ml lapte -
  • -25 gr faina -
  • -100 gr zahar -
  • -coaja si zeama de la o lamaie(zeama am pus dupa gust) -

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. pentru imprimeu:
  2. Se freaca untul cu zaharul pana se topeste zaharul.
  3. Se adauga pe rand cele doua albusuri, batand mereu, pana se incorporeaza bine.Se amesteca faina cu cacao si se incorporeaza si acestea,in albus, amestecandu-se bine.O sa iasa ca o crema de ciocolata.Tot amestecul se pune intr-un pos cu varf, cu gaura mica(pentru scris).
  4. Pe o hartie de copt(eu am avut foaie de silicon),cu posul desenam cam ce dorim.Cum eu am pregatit special de Sfantul Valentin, am facut un desen cu inimioare.
  5. Aluatul ajunge pentru doua foi de 39/27.Cand am terminat de desenat, dam la congelator,cam 2 ore.
  6. pentru blatul alb:
  7. Se bat albusurile cu zaharul tos spuma tare si se lasa la o parte.Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pudra,pana arata ca o crema.Se adauga untul topit si apoi, migdalele macinate.Se amesteca bine.In aceasta compozitie se incorporeaza albusurile batute spuma,putin cate putin.
  8. Cat am pregatit blatul, am lasat cuptorul sa se incinga.Se scoate foaia de copt,cu desenul de la congelator si rapid-rapid se intinde compozitia cu migdale intr-un strat cat mai uniform,peste aceasta.
  9. se da la cuptor,la foc mediu,cam 10 minute sau pana incepe sa se rumeneasca usor pe margini.Cand este gata,se scoate si se ruleaza,foarte lejer.Cand s-a racit,desfacem usor si desenul va fi imprimat pe dosul foii(cum altfel??)
  10. Din acest blat se poate face o rulada,eu l-am taiat pe mijloc si am facut doua cani.
  11. Ca sa umplu cele doua cani,am facut un pandispan cu cacao,pe care l-am decupat cu un pahar,cu un diametru ce a putut fi imbracat cu foaia cu imprimeu,ce v-a deveni" peretele" canii.
  12. Intre rondelele de pandispan cu cacao,am pus o crema de lamaie,pe care am preparat-o asa:
  13. Se pune la foc o craticioara cu 150ml lapte,zaharul si coaja de lamaie.Intr-un bol micut se desface faina cu cei 50ml lapte ramasi.Se amesteca bine sa nu ramana cocoloase.Cand laptele din craticioara a inceput sa fiarba,adaugam faina desfacuta cu laptele,in suvoi,amestecand energic(focul sa fie mic).Se opreste focul si se lasa sa se racoreasca,pana ajunge la temperatura mainii.Untul se taie bucatele si se incorporeaza in crema de faina.
  14. Cand aproape s-a terminat untul de incorporat,se pune zeama de lamaie,dupa gust,amestecand continuu.
  15. montarea:
  16. Pe o farfurie,am pus o rondea de pandispan,am pus o lingura de crema si peste, am pus portocale taiate cubulete(asa s-a cerut).Apoi iarasi o rondea,pana s-a inaltat cat "peretele" canii(mai masuram,din cand in cand).Chiar daca crema a dat pe margini,nu este nimic,mai bine,asa se face priza cu foaia de deasupra.Dupa cum se vede,nu am umplut "cana" pana sus,am lasat loc pentru ciocolata topita.Am pus ciocolata topita,dupa cum ziceam,dar nici cu asta nu am umplut-o pana sus.
  17. Am dat la rece si apoi cu ciocolata alba,am desenat cate o inimioara,deasupra.Din bucatele de pandispan,am decupat si tortile,pe care le-am lipit de cani,cu ciocolata.
  18. Din pasta de zahar am facut 2 trandafirasi si gata aventura mea in bucatarie!

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe