Caserolă cu penne la cuptor

IMG_5793.JPG
mai multe imagini

O caserola perfecta pentru cina!

1 ora mediu

Bucatar: Angelica Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 1

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 8 (cantitate de baza: 8)

  • penne rigate Arnos 400 g
  • carne tocata 400 g
  • sunca presata 150 g
  • hribi sau alte ciuperci 200 g
  • lapte 100 ml
  • ceapa 1 bucata
  • telina mai mica 1/2 bucata
  • morcov 1 bucata
  • rosii proaspete 3 bucati
  • suc de rosii 300 ml
  • ardei 1 bucata
  • catei de usturoi 2 bucati
  • ulei de masline - -
  • sare, piper, nucsoara, oregano, busuioc, cimbru - -
  • cascaval 200 g

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Punem intr-o cratita putin ulei de masline, apoi adaugam ceapa taiata cubulete marunte.
  2. O lasam 2 minute pana devine stravezie, dupa care adaugam cateii de usturoi rasi, ardeiul taiat marunt, morcovul si telina date prin razatoare, sunca presata taiata fasii fine si in final, ciupercile taiate cubulete.Lasam totul sa se caleasca la foc mic pana se inmoaie, cam 5-8 minute.
  3. Adaugam apoi carne tocata si cu o furculita desfacem carnea in bucatele cat mai micute.
  4. Adaugam laptele si lasam sa fiarba la foc inabusit pana lichidul scade.
  5. Punem apoi rosiile fara pielita taiate cubulete marunte, sucul de rosii si toate condimentele adica, putin cimbru, busuioc, nucsoara, oregano, piper si sare dupa gust.
  6. Acoperim cratita si lasam sa fiarba la foc mic pana carnea se patrunde, lichidul scade si se formeaza un sos grosut.
  7. Intr-o oala punem apa cu sare si cand apa fierbe adaugam pastele.Le lasam 8 minute, dupa care le scurgem de apa, le lasam sa se tempereze si apoi incepem sa le asezam intr-o caserola pentru cuptor una langa alta in pozitie verticala.
  8. Turnam peste paste sos scuturand din cand in cand caserola ca sa intre sosul si intre ele.
  9. Dupa ce am pus sosul, radem cascavalul si dam tava la cuptor pana acesta capata o culaore aurie.
  10. Cand este gata, scoatem caserola si o servim fierbinte.
  11. Pofta buna!!!

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe