Casuta din turta dulce

P1160403a.jpg
mai multe imagini

Ce te poate aduce mai puternic in atmosfera Craciunului decat o casuta ca din povesti, facuta cu propriile maini ;) ? !

3 zile mediu

Bucatar: Anastasia Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 1

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 10 (cantitate de baza: 10)

  • Ingrediente pentru aluat: -
  • 0,5 kg de făină 200g zahăr pudră 200g miere -
  • 2 ouă 100 ml ulei 1 lingurita bicarbonat -
  • 1 lingurite amestec de condimente pentru turtă dulce -
  • (scorțișoară, cuișoare, anason, anason stelat) -
  • 1 linguri cacao, daca va doriti o culoare mai intunecata la aluat -
  • Pentru ​​glazura: -
  • 1~2 albusuri de ou zahar pudra aproximativ 300 de grame, 0,5 lingurita de suc de lamaie. -

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Aluat:
  2. Toate produsele uscate sunt bine amestecate și cernute. Adăugați ouale, mierea incalzita in prealabil la foc mic impreuna cu uleiul, amestecand in continuu aproxemativ 5 minute la 70~75 de grade Celsius o raciti 4~5 minute, sa fie calduta inainte de a o turna in faina.
  3. Framantati aluatul pana optineti o coca, il impachetati intr-o folie si-l pastrati in frigider 24 ore inainte sa-l coaceti. Aluatul trebuie să fie moale.
  4. Apoi să ia o jumatate din aluat si se framanta din nou. Pe masa bine infainata se intinde o foaie de aluat cu grosimea de 4~5 mm. Cu ajutorul sucitorului o deplasati intr-o tava asternuta cu hartie de copt unsa cu putin ulei, puneti sablonul peste aluat si decupati detaliile la o distanță de 1 cm.
  5. Coaceți în cuptorul la 180 aproximativ 5-8 minute. După coacere, scoateti turtele pe o suprafata neteda, cat sunt inca calde si moi, vor copia forma pe care au fost puse.
  6. Glazura:
  7. Din albusuri se inlatura toate impuritatile, pudra se cerne de două ori printr-o sită fină și se adaugă jumătate din albus. Amestecam cu o lingura si adaugam treptat restul de pudra. Amestecam pana se ingroasa ca o miere foarte groasa. În final, adauga o jumatate de lingurita de suc de lamaie si se amestecam. Confectionam un poche din hartie pentru copt ii taiem varful, astfel ca sa optinem o gaura mica si decoram turtele. Dacă glazura e prea lichida - adaugam pudra, daca e prea groasa, mai adaugam albus si amestecam din nou.
  8. Pentru decor:
  9. biscuiti
  10. bomboane de caramel topite in microunda pentru geamuri
  11. zahar pudra pentru pudrat acoperisul
  12. foi de vafe pentru acoperis
  13. ciocolata alba topita pentru a incleia acoperisul si detaliile mici intre ele
  14. Un sfat, pentru a incleia detaliile casutei intre ele folositi mai bine ciocolata topita, se va intari mai repede decat glazuta din albus si e mai rezistenta.
  15. Pofta buna !

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe