Ciuperci in straturi

ciuperci4-1.jpg
mai multe imagini

O reteta foarte consistenta si apetisanta.Am preluat-o din revita "Retete, bucataria de azi".In aceasta revista o sa gasiti retete pentru toate gusturile si nu foarte costisitoare.

1 ora 40 minute usor

Bucatar: Roxana Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 2

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 4 (cantitate de baza: 4)

  • cartofi mari 7 bucati
  • 1 borcan 800 gr ciuperci intregi ( sau proaspete) - -
  • ceapa 1 bucata
  • rosii mari 2 bucati
  • sare - -
  • piper - -
  • busuioc - -
  • ulei 3 linguri
  • 1 cub de unt - -
  • cascaval 170 g

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja pentru 20 de minute.
  2. Cand sunt fierti ii luam de pe aragaj, ii scurgem de apa, ii trecem pe sub un jet de apa rece apoi ii lasam sa se racoreasca, dar sa nu fie reci de tot.
  3. Curatam ceapa si o tocam marunt.
  4. Rosiile le decojim si le taiem cubulete.
  5. Ciupercile le spalam si le taiem feliute.
  6. Punem uleiul la incins intr-o tigaie.
  7. Adaugam ceapa, rosiile si le inabusim 2-3 minute.
  8. Peste punem ciupercile si 1/2 cana de apa.
  9. Lasam sa scada bine acest amestec, iar la sfarsit condimentam cu sare, piper si putin busuioc uscat.
  10. Dam deoparte si lasam 5 minute sa se racoreasca.
  11. Cascavalul il dam pe razatoarea mare si il impartim in 3 parti egale.
  12. Ungem un vas de ceramica cu unt.
  13. Cartofii ii decojim si ii facem rondele.
  14. Asezam in vas un strat de cartofi si cateva fire de cascaval ras.
  15. Peste venim cu jumatate din compozitia de ciuperci si cascaval.
  16. Acum iar cartofi, compozitie ciuperci si cascaval.
  17. Ultimul strat este format din felii de cartofi si cascaval.
  18. Dam vasul in cuptorul incins pana prinde o crusta aurie.
  19. Lasam sa se racoreasca dupa ce este gata si servim.

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe