Cocos in vin (Coq au vin)

P5130127.JPG
mai multe imagini

o reteta clasica, frantuzeasca , o reteta complexa ce imbina armonios o seama de ingrediente

1 ora mediu

Bucatar: postolachevioleta Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 0

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 4 (cantitate de baza: 4)

  • pulpele si pieptul de la un cocos -
  • morcovi 2 bucati
  • ceapa 2 bucati
  • vin rosu 1 l
  • coniac 50 ml
  • crenguta cimbru 1 bucata
  • crenguta rozmarin 1 -
  • foi dafin 2-3 -
  • ciuperci 300 g
  • arpagic 150 g
  • bacon 200 g
  • unt 200 g
  • amidon 1 lingura

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Taiem bucati pulpele si pieptul de cocos (al meu a fost de tara) . Le spalam si le punem intr-o caserola cu capac .
  2. Adaugam morcovul si ceapa curatate si taiate bucati.
  3. Turnam deasupra vinul punem capacul si dam la frigider sa se marineze pana a doua zi.
  4. A doua zi scoatem caserola din frigider adaugam cimbrul, rozmarinul si dafinul, asezonam cu sare si piper, punem capacul si dam la cuptor la foc mic cam o ora pana incepe sa scada zeama si carnea devine frageda.
  5. Scoatem carnea pe un platou si o lasam sa se zvinte.
  6. Intre timp curatam arpagicul si il tragem la tigaie in o lingura de unt pana devine translucid .
  7. Adaugam baconul taiat fasiute si ciupercile bine scurse si lasam pe foc sa se rumeneasca putin. Dam deoparte .
  8. Incingem o lingura de unt si rumenim usor carnea. Adaugam coniacul si flambam .
  9. Dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugam peste carne ciupercile cu baconul si arpagicul si zeama din care am scos carnea. Daca nu este suficienta mai adaugati putin vin.
  10. Lasam pe foc inca 5-10 minute sa se inprieteneasca ingredientele si sa se intrepatrunda aromele apoi ingrosam sosul cu amidon .
  11. Optional puteti garnisi cu patrunjel verde tocat marunt.
  12. Se serveste cu mare pofta !

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe