Coșulete cu salata de paste gârtene

IMG_4913.JPG
mai multe imagini

O salata usoara de paste in care texturile si gusturile, cu toate ca aparent sunt de contrast, sunt perfect echilibrate, deci, din punctul meu de vedere se impaca perfect intr-o salata armonios de gustoasa.Enjoy!

45 minute mediu

Bucatar: Angelica Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 0

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 4 (cantitate de baza: 4)

  • paste 300 g

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. *Incepem mai intai sa pregatim mai intai cosuletele din aluat deoarece trebuie sa stea la dospit.Procedam asa:
  2. -Facem o maia din apa calduta, drojdie, sare si zahar.Amestecam bine pana se topesc toate.
  3. -Punem faina intr-un castron, turnam maiaua deasupra, adaugam uleiul si framantam bine pana aluatul absoarbe tot uleiul.Cand are o consistenta elastica, il punem intr-o punga pudrata cu faina si il dam la rece pentru 1 -2 ore.
  4. *Intre timp pregatim formele pentru cosulete asa:
  5. -Tapetam pe exterior cu folie de aluminiu 4-6 forme ceramice rotunde, le ungem usor cu ulei,apoi le punem deoparte.
  6. -Dupa ce a trecut timpul de stat la rece al aluatului, il scoatem si il punem pe masa pudrata cu faina.Rupem 4 bucati din el si din fiecare bucata intindem o foaie foarte subtire si lunguiata.
  7. -In primul rand decupam cu un pahar mare un cerc (4 in total, din fiecare foaie).
  8. -Restul aluatului il taiem pe lung cu un cutit.Pe fundul formei ceramice asezam cateva fasii de aluat, punem apoi capacul rotund, presam usor si din fasiile taiate incepem sa impletim pe lateral.
  9. -Cand cosuletele sunt gata impletite, le asezam intr-o tava de copt, le lasam sa stea la odihna cam 15 minunte, dupa care, le ungem cu oul batut.
  10. -Le asezam intr-o tava mare si le dam la cuptor la foc mediu pana sunt aurii.Cand sunt gata le scoatem, le lasam sa se raceasca, apoi desprindem cosuletul de pe fiecare forma.
  11. *Pregatim acum si cartofii chibrit asa:
  12. -Curatam cartofii de coaja,ii spalam bine si ii taiem pe lung felii foarte subtiri.
  13. -Fiecare felie o taiem la randul ei pe lung in bastonase foarte subtiri cam cat grosimea unui bat de chibrit.
  14. -Prajim cartofii intr-o tigaie in care am pus ulei de masline pana sunt aurii.Cand sunt gata ii scoatem pe un servet de bucatarie.
  15. *Incepem acum sa pregatim salata de paste.Procedam asa:
  16. -Punem intr-o oala cu apa si sare pastele la fiert.Cand sunt fierte, le spalam bine, le strecuram si le punem deoparte.
  17. -Intr-o craticioara punem la fiert mazarea verde, morcovul si porumbul.Cand sunt patrunse, scurgem apa si le punem deoparte.
  18. -Din feliile de pastrama (sau prosciutto) luam 4 bucati si le punem deoparte.Restul le taiem in cubulete marunte si le punem la prajit intr-o tigaie in care am pus putin ulei de masline.Cand sunt prajite le scoatem pe un servet de bucatarie si le punem deoparte.
  19. -In uleiul ramas prajim foarte crocant si cele 4 felii intregi de pastrama (prosciutto) pe care le-am pus deoparte,le vom folosi la servirea salatei.
  20. -In alta tigaie punem putin ulei de masline, adaugam usturoiul taiat rondele fine si crenguta de cimbru. Dupa ce s-au calit putin adaugam ardeii taiati cubulete marunte.
  21. -Adaugam si ciupercile taiate lame, condimentam cu sare si piper si mai lasam pe foc pana sunt si ciupercile bine calite.
  22. -Rasturnam tot continutul tigaii intr-un castron.Adaugam mazarea, pastrama prajita(prosciutto), porumbul, morcovul, branza de capra rupta in bucatele potrivit de mari, condimentam cu sare si piper cat mai este cazul, punem maioneza, smantana, jumatate din cantitatea de cartofi prajiti si salata verde taiata fidelute subtiri.Amestecam usor pana toate ingredientele sunt bine invaluite cu sosul de maioneza.
  23. *Asamblam salata asa:
  24. In fiecare cosulet punem salata de paste, deasupra putin sos de maioneza, o mana de cartofi chibrit si felia de prosciutto crocanta.
  25. Servim cu mare placere!
  26. Pofta mare va doresc!

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe