Cozonac impletit cu nuca

SV400343.JPG
mai multe imagini

Pufos si aromat

2 ore 30 minute mediu

Bucatar: veronica22 Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 0

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 12 (cantitate de baza: 12)

  • faina 1 kg
  • lapte 400 ml
  • oua 8 bucati
  • drojdie proaspata 40 g
  • ulei 50 ml
  • unt 200 g
  • zahar 400 g
  • nuca macinata 600 g
  • cacao 1 lingura

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Maia: 200 ml lapte se infierbantam pana aproape de fierbere,adaugam 100 gr faina si amestecam repede sa nu faca cocoloase. Lasam apoi sa se racoresca putin.
  2. Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar pentru a se lichefia si o adaugam in compozitia de lapte si faina care acum este doar calduta.O lasam apoi la loc caldut pentru a-si dubla volumul.
  3. Aluat:
  4. Faina se cerne pentru a se afana in vasul in care vom framanta.Adaugam apoi zaharul,cele 8 galbenusuri,esentele si coaja de la portocala si lamaie,sare,uleiul si untul care a fost topit si racorit in prealabil.
  5. Laptele care trebuie sa fie caldut se va adauga treptat in timp ce framantam.Adaugam si maiaua care a crescut si ne apucam de framantat.
  6. Se framanta bine,aproximativ 20 min si apoi se lasa la crescut acoperit cu un servet de panza si in loc caldut(ferit de cureti reci).
  7. In timp ce aluatul creste voiniceste noi vom pregati umplutura.
  8. Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul si vom mixa pana se topeste si obtinem o bezea consistenta,adaugam nuca macinata si cacaua(obtional)
  9. Pregatim apoi suciturile de cozonac.
  10. Impartim aluatul pe care l-am framantat cateva minute dupa ce a crescut, in patru parti egale.
  11. Pentru a intinde foile folosim ulei nu faina( cum am vazut ca fac multe gospodine).
  12. Intindem foaia ,indindem apoi un start uniform din crema de nuca(pe care am impartit-o tot in patru parti egale) si rulam cate se poate de strans.
  13. Cele doua suluri se vor impleti intre ele .Obtinem astfel sucitura de cozonac impletit.
  14. Lasam 20 min apoi cozonacii sa mai creasaca in tava,se ung cu pensula cu un galbenus de ou si se dau la cuptor.Cozonacii trebuie sa se coaca incet,deci focul va fi mic si-i lasam aproximativ o ora si jumatate(in functie de cuptorul fiecareia)
  15. Dupa ce scoatem cozonacii din tava este bine sa-i lasam sa se raceasca pe o parte(sfatul marilor bucatari)pentru a nu se lasa daca sunt prea pufosi.

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe