Fursecuri cu pasta de fructe uscate

DSC08698.JPG
mai multe imagini

Dintre prajiturelele ce le-am facut de Craciun,se numara si aceste minunate fursecuri,alaturi de Scutecele lui Isus,bezele,cozonac si bomboane din fructe uscate.

3 ore mediu

Bucatar: janet Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 0

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 12 (cantitate de baza: 12)

  • -250 gr unt la temperatura camerei(eu am folosit margarina Rama) -
  • -200 gr zahar pudra -
  • -2 oua -
  • un praf de sare -
  • -coaja rasa de lamaie si portocala -
  • -esenta de rom -
  • -500-600 gr faina alba -
  • pentru umplutura: -
  • -pasta din fructe uscate -
  • pentru decor: -
  • -ciocolata -
  • -drajeuri colorate -

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Se freaca untul sau margarina cu zagarul,pana devine o crema.Se adauga ouale,coaja rasa de portocala si lamaie si apoi se incorporeaza faina cernuta si un praf de sare.Se framanta bine si se lasa la rece pentru 2 ore.
  2. Dupa ce aluatul a stat la rece,se pune pe masa de lucru,presarata cu faina si se intinde intr-o foaie,nu prea subtire,pe care o decupam cu diferite forme.In cazul meu,stelute si flori.
  3. iDupa ce le-am decupat,se pun intr-o tava cu hartie de copt,sau foarte putin unsa cu unt si se dau la cuptorul de dinainte incins,la foc mijlociu,cam 20 de minute.Avem grija sa nu se rumeneasca,sa ramana albe.
  4. Cand le-am terminat de copt,le lasam sa se raceasca si le vom lipi cate doua,cu o pasta facuta din fructe uscate.Se pun fructele la rehidratat in apa,apoi le vom da prin blender pana devin o pasta,iar pentru aroma daugam ,o esenta de rom.
  5. Dupa ce le-am imperecheat pe toate,le imbracam cu ciocolata topita si le punem pe un gratar.Ca sa le dau un pic de culoare,le-am atasat un "mot" din bomboane colorate.
  6. Le lasam sa se usuce,iar a doua zi,sant grozave!Fursecul se fragezeste de la pasta de fructe si pur si simplu se topeste in gura!

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe