Ingredientul principal al pizzei-sosul rosu condimentat

Picture 117.jpg
mai multe imagini

Nu am mai facut pana acum ketchup in casa si cum totul are un inceput,anul acesta am hotarat sa incerc.Nu e foarte greu,nici mult de munca as putea spune si totodata daca consumi des asa ceva,chiar merita sa mananci ceva natural facut de tine,in schimbul chimicalelor din comert. In functie de condimentele preferate,putem da ketchupului aroma dorita.

2 ore usor

Bucatar: Mimmi Le place la: 0 persoane

Tag-uri:

Alege reteta saptamanii! Voturi 0

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 8 (cantitate de baza: 8)

  • rosii 3 kg
  • ardei kapia 5 bucati
  • ardei iute 2 bucati
  • usturoi 1 bucata
    capatana
  • ceapa 3 bucati
  • radacina telina 1/2 bucata
  • ulei de masline 2 linguri
  • busuioc 1 legatura
  • frunze dafin 5 bucati
  • sare,piper,oregano,boabe coriandru 1 lingurita
  • otet 2 linguri
  • suc rosii 250 ml
  • zahar 150 g

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Incepem sa taiem ceapa,telina.ardeiul si usturoiul marunt,dupa care intr-o tigaie incapatoare,le calim impreuna,in uleiul de masline.Cand incep sa se inmoaie legumele,adaugam condimentele,zaharul.sucul de rosii si incepem sa taiem cuburi rosiile spalate,adaugandu-le si pe ele in tigaie.
  2. Lasam totul la fiert pana scade lichidul,obtinand o consistenta cremoasa.Luam tigaia de pe foc si lasam cca 15min sa se racoreasca amestecul,dupa care blenduim pentru a obtine o pasta fina.Acum in functie de consistenta dorita,mai putem adauga suc de rosii,eventual condimente,dam din nou la foc cca 10 minute.
  3. Turnam ketchupul cald in sticlele spalate,.sterilizate si tinute la cald in cuptorul incalzit,dupa care le tinem la cald in paturi pana se racesc,a doua zi la locul lor,pana pregatim urmatoarea pizza sau de ce nu un sandwich sau chiar o carnita la gratar.
  4. Spor la treaba si sa aveti POFTA BUNA!

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe