Inimioare pline de savoare

IMG_5870.JPG
mai multe imagini

Deci ,pentru acest desert mai ca n-am cuvinte.Nu-l laud ca l-am facut eu ,ci pentru ca este grooooozav de bun.Atata zmeura,atata caramel,plus ciocolata,menta ,vanilie...pfooooa mi se face o pofta nebuna,asa,instant.!

1 ora 24 minute mediu

Bucatar: Angelica Le place la: 0 persoane

Tag-uri:

Alege reteta saptamanii! Voturi 0

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 12 (cantitate de baza: 12)

  • Aluat: faina 200 g
  • unt foarte rece 100 g
  • zahar 30 g
  • sare 1/4 lingurita
  • ou batut cu doua linguri de apa 1 bucata
  • Umplutura: zmeura 500 g
  • zahar 150 g
  • Caramel: zahar 200 g
  • smantana pentru frisca(30 % grasime) 150 ml
  • unt 70 g
  • pastaie de vanilie 1/2 bucata
  • Mai avem nevoie de ciocolata 150 g
  • zmeura proaspata pentru decor frunzulite de menta pentru decor -

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Aluat:
  2. Amestecam faina cu zaharul si sarea pe o suprafata de lucru care este cat mai rece posibil.Adaugam untul foarte rece taiat in bucatele micute.
  3. Amestecam cu faina si il incorporam in mixtura ,dar repede sa nu apuce sa se incalzeasca untul.
  4. Indata ce aluatul are textura unui nisip fin,facem in mijloc o groapa in care punem oul batut cu apa si framantam.Dupa ce aluatul este format ,formam o bila ,o invelim folie si o dam la rece pentru 45 de minute.
  5. Dupa ce trece acest timp,luam aluatul de la frigider si il lasam cateva minute sa se incalzeasca.
  6. Pudram cu faina suprafata de lucru si intindem aluatul in foaie subtire.Decupam cercuri cu ajutorul unui pahar.
  7. Tapetam forme de inimioare cu aluat si pe fundul fiecareia intepam de cateva ori cu o furculita.
  8. Punem deasupra aluatului cate o bucatica de hartie cerata si cateva boabe de fasole.Dam formele la cuptor iute pentru 10-12 minute pana devin aurii.
  9. Dupa ce le scoatem, le lasam sa se raceasca si apoi indepartam fasolea si hartia cerata.
  10. Pregatim si caramelul asa:
  11. Punem zaharul intr-o craticioara la foc mediu amestecand ocazional cu o spatula.
  12. Cand incepe sa se inchida la culoare,incepem sa il amestecam de la margine catre mijlocul cratitei pentru a evita arderea lui.Continuam sa lasam pe foc pana pana toate bucatile de zahar se topesc,dar avem grija sa nu il caramelizam prea tare, doar pana culoarea incepe sa devina una aurie si amestecul foarte fluid.
  13. In acest moment luam cratita de pe foc si adaugam frisca amestecata cu semintele pastaii de vanilie.Procedam cu atentie deoarece zaharul caramelizat va fierbe si va imprastia balonasele si aburi care sunt fierbinti.
  14. Punem inapoi pe foc mic si amestecam din cand in cand pana zaharul se topeste complet,consintenta caramelului devine una mai groasa moment in care il luam de pe foc.
  15. Zdrobim zmeura si o amestecam cu zaharul.
  16. Cand toate sunt gata ,umplem fiecare tarta inimioara de trei sferturi zmeura ,apoi punem o lingura de caramel si deasupra ciocolata topita pe baie de abur.
  17. Decoram cu zmeura proaspata si frunzulite de menta si sunt gata aceste delicii savuroase.
  18. Pofta mare va doresc

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe