In cazul in care nu aveti cont de Facebook sau sunteti deja fan, apasati aici.


Paine cu branza si usturoi

paine cu usturoi 1.jpg
mai multe imagini

O paine aperitiv delicioasa! cu aroma de branza si usturoi. Merita incercata!

2 ore mediu

Bucatar: gabyduceag Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 0

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 1 (cantitate de baza: 1)

  • Aluat -
  • faina 500 g
  • drojdie proaspata 25 g
  • unt 100 g
  • galbenus de ou 1 bucata
  • lapte 250 ml
  • sare mare 1 lingurita
  • zahar 1 lingura
  • ulei masline 50 ml
  • Pentru uns -
  • unt 60 g
  • albus ou 1 bucata
  • caş frământat, sărat (aici puteţi pune ce brănză doriti; fie caşcaval, brânza burduf,parmezan, telemea rasă , crema de brânză...dar eu recomand să alegeţi o branză mai uscată) 100 g
  • oregano uscat 1 lingurita
  • marar uscat 1 lingurita
  • pudra de usturoi 1 lingurita
  • Pentru uns painea -
  • ou 1 bucata

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Într-un vas încăpător punem faina, drojdia bucăţele mici, zahărul, sarea şi gălbenuşul.
  2. Încălzim laptele şi adăugăm în el untul tăiat cubuleţe. Lăsăm câteva momente pănă se topeşte uşor apoi începem să adaugăm puţin câte puţin din amestec peste făină framântând uşor până obţinem un aluat elastic .Dacă este prea moale mai punem puţină făină iar dacă e mult prea ferm mai punem lapte călduţ.
  3. Frământăm aluatul timp de 10 -15 minute adăugând treptat 50 ml ulei de măsline.
  4. Ungem cu puţin ulei, acoperim vasul cu un şervet curat şi lăsăm aluatul la dospit la loc cald timp de o ora si jumatate - două ore.
  5. Pe masa de lucru înfăinată răsturnăm aluatul şi intindem cu sucitorul o foaie dreptunghiulară.
  6. Din unt, brânză, ierburi, albuşul de ou şi pudra de usturoi facem o pastă pe care o distribuim uniform, cu mâna, peste aluat.
  7. Cu un cuţit ascuţit taiem aluatul în patrate (sau dreptunghiuri, depinde de mărimea tăvii) pe care le suprapunem oblic lasănd cîţiva cm liberi din fiecare patrat (se înţelege mai bine din imagine).
  8. Luăm uşor "pachetul"format şi-l transferăm în tava în care am pus hârtie pentru copt.
  9. Batem usor un ou si cu o pensulă ungem întreaga suprafaţă a pâinii.
  10. Mai lasam 15 minute la loc cald, preîncalzim cuptorul şi coacem pâinea la foc mediu până se rumeneşte frumos.

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe