Pasca

pasca-018.jpg
mai multe imagini

O reteta usoara de pasca.

1 ora 30 minute mediu

Bucatar: kamkrys75 Le place la: 0 persoane

Tag-uri:

Alege reteta saptamanii! Voturi 2

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 12 (cantitate de baza: 12)

  • faina 600 g
    cat cuprinde
  • drojdie 1 plic
  • lapte caldut 200 ml
  • zahar 4 lingura
  • galbenus de ou 3 bucata
  • unt 1 pachet
  • coaja de portocala 1 bucata
  • zahar vanilat 2 plicuri
  • branza de vaci 500 g
  • zahar 5 linguri
  • smantana 2 linguri
  • zahar vanilat 1 plic
  • oua 2 bucata
  • coaja de portocala 1 bucata
  • faina 2 linguri
  • stafide inmuiate in apa si esenta de rom 200 g

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Intr-un bol punem faina.Intr o cana se amesteca drojdia cu 1 lingura de faina, 3 linguri de apa calda si zaharul.Amestecam pana se face ca o pasta.Aceasta pasta o punem in bolul cu faina,(in mijloc)acoperim cu prosop si lasam la crescut timp de 15-20 minute la loc cald.
  2. Galbenusurile le frecam cu un varf de sare.Punem la foc laptele,zaharul si zaharul vanilat.Cand este caldut adaugam untul si tinem pe foc mic pana se topeste.Tragem de pe foc si lasam la racit.Dupa ce s a racit punem coaja de portocala,galbenusurile si amestecam pana se incorporeaza bine.Aceasta compozitie o turnam in bolul cu faina si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.Se lasa la crescut,acoperit aproximativ 30 minute.
  3. Mod de preparare umplutura
  4. Pentru ca umplutura sa iasa bine legata,folositi branza de vaci grasa.Cu ajutorul mixerului, mixam pe rand branza de vaci,zaharul,ouale,smantana,zaharul vanilat,coaja de portocale si faina.La final adaugam stafidele bine scurse, pe care le am inmuiat timp de 10-15 minute in esenta de rom si apa.
  5. Impartim aluatul in doua parti 3/4(aluatul in care asezam umplutura) si 1/4(pentru decor).
  6. Preseram pe masa putina faina,intindem aluatul cu rasucitorul,apoi il asezam intr o tava cu peretii detasabili pe care in prealabil am uns o cu ulei.Ridicam aluatul cat sa acoperim peretii tavii.Peste el asezam compozitia de branza,apoi decoram du restul de aluat dupa imaginatia fiecaruia.
  7. Ungem cu un ou batut si dam la cuptorul preincalzit la foc potrivit timp de 70 minute pana devine auriu.
  8. Pofta buna!

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe