Pasta Pot Pie~sau~Tocăniță de vițel cu paste

Pot pie!~Tocanita de vitel cu paste (2).JPG
mai multe imagini

Un delicios fel de mancare, elegant si foarte surprinzator!

1 ora 12 minute mediu

Bucatar: Angelica Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 0

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 12 (cantitate de baza: 12)

  • carne de vita 600 g
  • paste fusilli Arnos 300 g
  • pachet aluat foiteaj sau foi de placinta 1 bucata
  • gulie 1 bucata
  • telina 1 bucata
  • morcovi 3 bucati
  • ardei rosu 1 bucata
  • ardei verde 1 bucata
  • ceapa galbena 1 bucata
  • ceapa rosie 1 bucata
  • rosii 2 bucati
  • ciuperci 200 g
  • foi de dafin 2 bucati
  • fir de cimbru 1 bucata
  • vin rosu 100 ml
  • faina 2 linguri
  • lapte sau smantana 50 ml
  • verdeata 1/2 legatura
  • catei de usturoi 2 bucati
  • sare si piper - -
  • ulei de masline - -

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Punem intr-o cratita putin ulei de masline.
  2. Adaugam ceapa taiata fasii subtiri si o lasam pana aceasta devine sticloasa.
  3. Adaugm apoi morcovii, telina, gulia, taiate cubulete si ardeii taiati fasii fine.
  4. Lasam sa se caleasca toate la foc mediu pana legumele se inmoaie, apoi adaugam ciupercile taiate lame fine si carnea de vitel taiata cubulete.
  5. Calim totul 5 minute, apoi adaugam rosiile taiate cubulete, foile de dafin, firul de cimbru, vinul, sare si piper dupa gust.
  6. Punem un capac la cratita si lasam sa fiarba inabusit, la foc mic pana scade tot lichidul.Cand lichidul a scazut verificam daca carnea este patrunsa.Daca mai are nevoie de fierbere, mai adaugam un pahar de apa si continuam fierberea pana la patrunderea completa.
  7. In acest moment adaugam cateii de usturoi rasi si faina amestecata bine cu laptele.Mai lasam sa dea cateva clocote pana sosul incepe sa aiba o consistenta grosuta.Gustam, daca mai este nevoie de condimente, mai punem sare si piper si in final adaugam verdeata tocata marunt.Luam cratita de pe foc si o punem deoparte.
  8. Intr-o oala punem apa cu sare la fiert si fierbem pastele ''al dente'' pentru 8 minute.
  9. Cand pastele sunt patrunse, le strecuram si le punem peste carne.Amestecam usor cu o lingura de lemn pana totul este bine omogenizat.
  10. Acum ne pregatim sa avem la indemana 10-12 forme ceramice sau vase ramekin.
  11. Desfacem aluatul foietaj, sau foile de placinte, si decupam bucati de marimea formelor in care vom punem tocanita.
  12. Umplem fiecare forma cu tocanita de vitel cu paste, dar sa nu fie cu varf.
  13. Deasupra fiecarei forme asezam cate un capac de aluat foitetaj sau foi de placinte.
  14. Pensulam aluatul cu putin lapte si asezam formele intr-o tava mare.
  15. Dam tava la cuptor, la foc mediu, pana capacelul de aluat este auriu.
  16. Scoatem de la cuptor pot pie-urile si le servim fierbinti.
  17. Pofta mare va doresc!

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe