Pate de ficat cu jeleu de struguri

DSC08539.JPG
mai multe imagini

Este pateul ce mie imi place tare mult,gustul picant de la ardei si cel dulce de la boabele de strugure.....este tocmai pe gustul meu!

2 ore mediu

Bucatar: janet Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 0

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 8 (cantitate de baza: 8)

  • -1 kg de ficat de pasare -
  • -o ceapa potrivit de mare -
  • -100 ml vin alb -
  • -sare si piper -
  • -4-5 ardei iuti mici. -
  • pentru jeleul de struguri: -
  • -un pachet de gelatina -
  • -8 linguri apa -
  • -8 linguri vin alb -
  • -un ciorchine de struguri negri. -

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Se curata ficatul de pielite si se spala in mai multe ape.Ceapa se taie pestisori.
  2. Intr-o tigaie se pune ulei si se caleste ceapa.Cand devine sticloasa se pune ficateii.Se lasa sa fiarba,pana cand apa ce au lasat-o scade aproape de tot.Se adauga apoi vinul,sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba,iarasi,pana cand lichidul scade aproape de tot.Se trage tigaia de pe foc si se lasa sa se racoreasca si apoi se dau prin blender,cu tot cu zeama ce a ramas in tigaie.
  3. Se pune totul intr-un bol,se gusta de sare si piper,se adauga si ardeiul iute taiat rondele si se amesteca bine.Tot amestecul se pune intr-o tava mai micuta(22/8),se apasa usor,cu dosul unei linguri,se netezeste si deasupra se pun boabele de struguri,spalate si zvantate.Dupa ce s-au pus si boabele de struguri,se pregateste gelatina.
  4. Se pune la inmuiat in 8 linguri de apa.Dupa ce s-a inmuiat,se pune intr-o craticioara,in care se pune 8 linguri de vin.Se trece vasul pe foc mic,amestecand continuu,pana cand gelatina s-a dizolvat complet.Nu trebuie sa ajunga la punctul de fierbere!Se lasa sa se racoreasca,apoi se toarna peste boabele de struguri.Se da la frigider,pana se intareste gelatina.

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe