Patratele cu branza si crema de lamaie

1o.jpg
mai multe imagini

Cui ii place branza si lamaia, ii va place si aceasta prajitura, pt. ca este o reteta super!

1 ora 30 minute mediu

Bucatar: janet Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 0

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 12 (cantitate de baza: 12)

  • ALUATUL: -
  • -200 ml de apa -
  • -200 ml de lapte batut -
  • -3 linguri de unt sau margarina unirea -
  • -6 linguri de zahar -
  • -un ou -
  • -o lingurita de sare -
  • -un cubulet de drojdie(25 gr) -
  • -faina cit sa iasa un aluat ca de piine -
  • CREMA DE BRANZA: -
  • -250gr de branza de vaci proaspata -
  • -200gr telemea rasa -
  • -4 linguri de zahar -
  • CREMA DE LAMAIE -
  • -sucul de la doua lamai -
  • -3 galbenusuri -
  • -o cana de zahar -
  • -coaja de la 2 lamai -
  • -60 gr unt nesarat -

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Facem un aluat din ingredientele de mai sus, pe care il punem la crescut.
  2. Cind si-a dublat volumul, impartim in doua si facem cate o foaie nu prea subtire pe care o taiem fasii in ambele directii.
  3. Patratelele rezultate le trecem prin unt sau margarina topita si prin zahar si le punem intr-o forma de guguluf unsa cu unt.
  4. Peste ele punem jumatate din crema de branza.
  5. Facem si a doua foaie si tot asa taiem patratele numai ca pe acestea le alternam cu brinza ramasa (punem citeva patratele,un pic de brinza pina terminam). Lasam sa creasca si apoi ungem cu ou batut si punem la cuptorul incins de dinainte,cam 40 de min.cind credem ca este gata,facem testul cu scobitoarea,daca iese curata este gata.
  6. CREMA DE LAMAIE
  7. Intr-un vas cu fundul dublu punem sucul de lamiie, galbenusurile, zaharul si coaja de lamaie, batem bine pina se face ca o spuma dupa care trecem vasul pe foc mic amestecind intruna(sa nu se prinda)pana cand, atunci cand punem lingura, fundul acesteia sa se glaseze.
  8. Apoi oprim focul si lasam sa se racoreasca si incepem sa incorporam untul cite putin pina il terminam.Dam crema la rece si dupa ce prajitura s-a racorit,cu coltul de la o punguta sau cu lingura glazuram pe deasupra.
  9. Este un deliciu consumata calda! Crema de lamaie este grozava!Ii da o savoare deosebita!

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe