Placinta cu dovleac
- Ingrediente
- faina 600 g
- lapte(sau apa) 2 cesti
- sare 1 lingurita
- zahar 2 linguri
- ulei 3 linguri
- drojdie 25 g
- pentru umplutura:dovleac felii 4 bucati
- ulei 6 linguri
- zahar tos 1 cana
- scortisoara -
Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.
- Metoda de preparare
- Opinia / sfatul tau (0)
- MOD DE PREPARARE:
- Facem un aluat de paine elastic, omogen, neted din ingredientele date;il lasam la crescut 20 minute apoi il impartim in 3-4 sfere, le modelam rotund, apoi intindem foi subtiri, pe care le vom umple cu umplutura de dovleac.
- Umplutura:dovleacul ras il calim intr-o cratita cu zaharul si uleiul;punem scortisoara si lasam sa se raceasca putin;impartim cantitatea la cate sfere de aluat avem si formam foile.
- Foile umplute cu dovleac le ungem cu ou batut cu putin ulei sau o lingura cu zahar si ungem foile.In timp ce se lasa sa creasca dam drumul la cuptor .Le coacem la foc potrivit, in tava de aragaz unsa bine cu ulei.
- La sfarsit mai ungem odata pentru fragezire si culoare,lasam 5 minute si placinta noastra e gata.
- SFAT:e de preferat sa fie taiata dupa ce s-a lasat la racit,sa-si tina bine forma!
- SFAT:foile se aseaza in tava de aragaz una langa alta sau in cerc,
Incearca si retetele noastre de paste
Ultimele postari pe forum
Cartile de bucate
veronica22
| 2014-10-17 23:04:18
Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...
premii
liana10
| 2013-11-12 13:44:43
Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!
Postarea retetelor
postolachevioleta
| 2013-11-03 08:27:51
Gata, am reusit :)
Postarea retetelor
postolachevioleta
| 2013-11-03 08:17:20
De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...