Placinta cu mere cu aluat pate-brisee

Placinta mere 033.JPG
mai multe imagini

O placinta delicioasa cu mere si stafide!

1 ora 20 minute mediu

Bucatar: kamkrys75 Le place la: 0 persoane

Tag-uri:

Alege reteta saptamanii! Voturi 0

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 8 (cantitate de baza: 8)

  • faina 350 g
  • zahar 150 g
  • unt 175 g
    rece
  • sare 1/2 lingurita
  • oua 2 bucati
  • apa rece 7 linguri
  • mere 6 bucati
    mari
  • zahar 1 cana
    pentru umplutura
  • amidon 4 linguri
  • stafide 100 g
  • scortisoara 1/2 lingurita
  • gris 1 lingura
  • galbenus ou 1 bucata
  • zahar pudra 3 lingura

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Mod de preparare aluat
  2. Amestecam intr-un castron sarea,faina si zaharul,apoi adaugam untul rece, taiat cubulete pe care-l incorporam cu furculita.Adaugam galbenusurile si apa rece.Framantam repede pana adunam toate ingredientele intr-un aluat.Acoperim cu o folie si dam la frigider pana terminam de preparat umplutura.
  3. Mod de preparare umplutura
  4. Curatam merele de coaja,apoi le tam cubulete si le punem intr-o cratita.
  5. Adaugam,zaharul,amidonul si stafidele.Dam la foc mic amestecand continuu pana ce compozitia se ingroasa.
  6. Tragem dupa foc si lasam sa se raceasca bine.
  7. Asamblarea placintei
  8. Incingem cuptorul la 180 de grade Celsius.
  9. Impartim aluatul in doua parti.
  10. Intindem prima foaie,apoi o asezam in tava cu ajutorul sucitorului,avand gija ca si peretii tavii sa fie 4 cm “imbracati” in aluat.Presaram 1 lingura de gris,apoi punem umplutura racita bine.Dam la frigider pana ce intindem a doua foaie cu care acoperim.
  11. Ungem pe deasupra cu un galbenus de ou si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45 minute.Acoperim placinta cu o coala de hartie de copt pentru a nu se arde.
  12. Dupa ce o scoatem de la cuptor,o lasam sa se raceasca bine in forma,iar dupa ce o asezam pe platou presaram zahar pudra si o portionam.
  13. Pofta buna!

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe