Rasturnata cu visine si frisca

praji6-1-1.jpg
mai multe imagini

O reteta nu foarte costisitoare, dar foarte buna...

1 ora 10 minute mediu

Bucatar: Roxana Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 1

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 8 (cantitate de baza: 8)

  • visine fara samburi 700 g
  • oua 5 bucati
  • apa minerala 6 linguri
  • ulei 4 linguri
  • zahar 1/2 cana
  • praf de copt 1 plic
  • coaja rasa de lamaie - -
  • faina 11 linguri
  • smantana pentru frisca 12 linguri
  • zahar pudra cu aroma de vanilie 1 lingura
  • zahar pudra simplu 1 lingura
  • coaja rasa de lamaie 1/2 lingurita

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Ouale le separam.
  2. Mixam galbenusurile cu zaharul, pe care il punem treptat, pana isi dubleaza volumul.
  3. Incorporam uleiul, apoi apa minerala.
  4. Adaugam praful de copt, coaja de lamaie rasa si faina si incorporam bine.
  5. Albusurile le batem separat cu un praf de sare pana nu se mai desprind de bol.
  6. Le incorporam in compozitia de galbenusuri, usor, cu o lingura de lemn.
  7. Luam o tava rotunda, o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
  8. Asezam visinele in tava iar deasupra turnam compozitia pregatita mai sus.
  9. Dam tava in cuptorul incins, dar la o temperatura potrivita.
  10. O lasam pana este bine coapta (facem testul cu scobitoare).
  11. Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam 5 minute la racorit, apoi o rasturnam pe un platou.
  12. Acum o lasam pana este bine racita.
  13. Smantana pentru frisca o mixam pana se intareste putin.
  14. Punem zaharul pudra cu gust de vanilie si cel simplu, apoi coaja rasa de lamaie.
  15. O batem in continuare pana se intareste.
  16. Cu ajutorul unui sprit ornam rasturnata cu frisca dupa preferinta.
  17. Dam la rece apoi servim.

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe