Rata dezosata umpluta

DSC02769.JPG
mai multe imagini

combinatia unica de gusturi si arome cum rar intalnesti!

2 ore mediu

Bucatar: postolachevioleta Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 0

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 5 (cantitate de baza: 5)

  • rata(cca 2 kg) 1 -
  • carne tocata din piept de pui 300 g
  • fire ceapa verde 3 -
  • ou 1 -
  • mere verzi 2 -
  • portocale 2 -
  • felii paine veche 3 -
  • amidon 1 lingura
  • mustar dijon 2 linguri
  • miere albine 2 linguri
  • unt 2 linguri
  • nucsoara -
  • sare si piper -

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Am calit ceapa tocata fin in untul incins pana s-a inmuiat putin, am stins-o cu zeama de la o portocala , apoi am adaugat-o peste carnea tocata de pui. Painea veche de cel putin o zi o inmuiem cu putina apa apoi o stoarcem bine , o faramitam si o adaugam la compozitie.
  2. Asezonam cu sare, piper si nucsoara dupa bunul plac.
  3. Adaugam un mar taiat cubulete mici si coaja rasa de la o portocala.
  4. Am amestecat compozitia pana s-a omogenizat si am dat la rece.
  5. Si apoi incepem dezosarea ratei operatiune ptr care este necesar un cutit foarte ascutit
  6. In dreptul spinarii , chiar pe mijloc, facem o taietura pana la os. Desfacem cat mai aproape de os carnea si pielea cu mare atentie.
  7. Ajungem pe partea opusa, la piept la care de asemeni scoatem osul cu mare grija
  8. Pulpele si aripile am preferat sa le las asa cum sunt.
  9. Ungem bine de tot cu mustar interiorul ratei, condimentam cu sare si piper si dam la rece cel putin jumatate de ora.
  10. Amidonul in presaram in interiorul ratei cat mai uniform ca sa adere umplutura pe carne.
  11. Introducem toata umplutura in interiorul ratei dezosate si indesam bine .
  12. Am cusut cu grija spatele ratei astfel incat sa nu curga umplutura
  13. Asezam rata in tava cu cusatura in jos. adaugam in tava un pahar cu apa si marul ramas taiat felii.
  14. Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor la foc mic aproximativ o ora.
  15. Indepartam folia de aluminiu. Facem o glazura din cateva linguri din sosul din tava,2 linguri miere, 1 lingura mustar si zeama de la o portocala.
  16. Glazuram generos rata pe toata suprafata si dam din nou la cuptor. Lasam cam 15 minute timp in care mai glazuram rata de cateva ori .
  17. Scoatem rata, o lasam cateva minute sa se aseze aromele apoi o portionam si o devoram.

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe