Saratele cu chimen si cascaval
Freci untura(untul) la temperatura camerei cu faina. Adaugi,pe rand, ouale, sarea si drojdia dizolvata in lapte caldut. La temperatura camerei e bine sa avem toate ingredientele pentru o reusita sigura ! Smantana se adauga treptat in functie de cat de multa cere aluatul !E recomandat sa fie mai ferm , mai legat , nu moale ! Aluatul se framanta bine si se acopera cu un prosop lasandu-l la crescut. Se intinde foaie de 1 cm. grosime .Acum taiem aluatul (cu o rozeta, (pinten ) sau cu un cutit ascutit)in fasii cat vrem de lungi.Se poate taia si dupa ce s-a uns cu ou dar aluatul se va lipi de rozeta si ne va ingreuna munca ! Ungem cu ou batut si presaram seminte de chimen. Mai presaram si un strop de sare grunjoasa(doar sunt saratele, nu?) si mult cascaval ras. Coacem la o temperatura medie, pana se rumenesc frumos.
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |