Smorgastarta

PB220037.JPG
mai multe imagini

In traducere libera Tort Sandwich, se face din blat de paine si diverse umpluturi avand la baza crema de branza si este un fel de mâncare foarte popular in Suedia, Finlanda ?i Estonia si este nelipsit la sarbatori,petrecerile aniversare, reuniuni de famil

2 ore mediu

Bucatar: postolachevioleta Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 0

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 16 (cantitate de baza: 16)

  • crema de branza 1 kg
  • unt 500 g
  • smantana 200 g
  • marar, patrunjel -
  • ardei gras rosu -
  • somon afumat 150 g
  • icre rosii 4 linguri
  • limeta 1 -
  • sare de mare -
  • piper alb -
  • boia de ardei -
  • mezeluri 300 g
  • masline verzi umplute 100 g
  • branza topita feliata 8 bucati

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia.Se adauga apa calduta,uleiul, sarea si zaharul si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza si devine un aluat compact.
  2. Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Cand e crescut presaram faina pe masa de lucru,rasturnam aluatul si-i framantam usor.Punem apoi in forma de tort cu margini detasabile tapetata cu hartie de copt si-l mai lasam sa creasca 20-30 minute.
  3. Cand e crescut presaram faina pe masa de lucru,rasturnam aluatul si-i framantam usor. Impartim in doua.
  4. Punem aluatul in forma de tort cu margini detasabile tapetata cu hartie de copt si-l mai lasam sa creasca 20-30 minute.
  5. Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.
  6. Lasam sa se raceasca taiem capacul de deasupra si il indepartam apoi taiem fiecare painica in trei blaturi egale. La final vom obtine sase blaturi.
  7. Cat stau painicile la cuptor pregatim cremele pentru umplut.
  8. Preparare crema de branza cu verdeturi:
  9. Frecam crema de branza cu untul la temperatura camerei apoi adaugam smantana.
  10. Tocam marunt verdeturile si le adaugam peste crema de branza.
  11. Asezonam cu sare si piper alb, omogenizam apoi lasam deoparte. Atentie nu se pastreaza la frigider ci la temperatura camerei.
  12. Preparare crema de branza cu ardei:
  13. Frecam crema de branza cu untul la temperatura camerei apoi adaugam smantana.Tocam marunt ardeiul si adaugam.
  14. Asezonam cu sare si boia de ardei. Puteti folosi dulce sau iute, dupa preferinte.Omogenizam.
  15. Preparare crema de branza cu marar:
  16. Frecam crema de branza cu untul la temperatura camerei apoi adaugam smantana.
  17. Adaugam mararul tocat marunt.
  18. Punem si coaja rasa de la o limeta apoi omogenizam compozitia.
  19. Preparare crema de branza cu somon:
  20. Frecam crema de branza cu untul la temperatura camerei apoi adaugam smantana.
  21. Adaugam somonul afumat taiat fasii.
  22. Mixam cu ajutorul blenderului vertical ca sa facem pasta somonul apoi adaugam zeama de la o limeta si o lingura de icre rosii.
  23. Incepem asamblarea torturilor:
  24. Punem pe un platou primul blat si punem in jurul lui inelul reglabil pentru tort.
  25. Punem peste el crema de branza cu marar si nivelam.
  26. Asezam urmatorul blat si apoi crema de branza cu somon afumat. Nivelam.
  27. Punem deasupra ultimul blat si dam la frigider peste noapte.
  28. La fel procedam si pentru tortul cu verdeturi si ardei.
  29. Dupa ce au stat la frigider si s-au intarit cremele indepartam cu grija inelele din jurul torturilor. Imbracam ambele torturi cu un strat subtire de crema de branza
  30. Tortul cu crema de branza si somon il imbracam cu feliile de branza topita. Decoram cu trandafirasi din somon si crengute de marar. Facem o bordura deasupra din icre rosii .
  31. La baza decoram cu feliute de lamaie.
  32. Tortul cu crema de verdeturi il decoram cu mezelurile cu care facem o bordura la baza.Apoi un rand de masline feliate si deasupra un rand din frunze de patrunjel.
  33. Deasupra facem trandafiri din mezeluri si morcovi , garnisim cu patrunjel si presaram frunzulite de ceapa tocata.

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe