SOMON CU IERBURI AROMATICE SI MEDALIOANE DE LEGUME

somon cu ierburi 5.jpg
mai multe imagini

O reteta ce se vrea a fi o copie a somonului cu medalioane de legume de le Ikea. Daca mi-a reusit sau nu, incercati reteta si va astept cu sugestii pro sau contra vizavi de reteta.

1 ora 30 minute mediu

Bucatar: nicopopa Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 1

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 4 (cantitate de baza: 4)

  • 200 gr praz - -
  • 200 gr ceapa - -
  • 8 linguri ulei de masline - -
  • sare dupa gust - -
  • 200 gr brocoli - -
  • 4 filete de somon curatate de piele - -
  • condimente: busuioc, ghimbir, patrunjel, rozmarin, foi de dafin, marar - -
  • 1 varf usturoi uscat si ceapa (daca aveti) - -
  • 600 gr cartofi curatati - -
  • 200 gr cascaval - -

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Prepararea somonului: Pestele se spala si apoi se usuca (il stergem cu un prosop). Intr-un castron de bucatarie punem uleiul de masline si apoi adaugam condimentele. Condimentele le adaugati in proportiile dorite. Eu am adaugat cate o lingurita din fiecare avand in vedere ca toate au fost uscate de la pliculet. Foile de dafin le-am maruntit cu rasnita de macinat cafea. Amestecam uleiul si condimentele obtinand o pasta ca un sos.
  2. Intr-o tava asezam somonul si peste el turnam sosul de condimente obtinut. Acoperim tava cu folie de aluminiu si lasam la rece 2-3 ore.
  3. Coacem in cuptorul incins la 180°C maxim 30 minute cu tava acoperita.
  4. Prepararea medalioanelor: Aceasta reteta am gindit-o eu, de fapt am gandit aceste proportii. Adica la o cantitate de cartofi, tot atatea de legume, in cazul nostru: brocoli, praz si ceapa. Brocoli si prazul le-am oparit inainte cam 20 minute. Cartofii curatati si taiati cubulete i-am fiert (ca la piure). Apa in care au fiert cartofii am scurs-o in totalitate.
  5. Ceapa, curatata si taiata am calit-o in putin ulei de masline. Apoi am mixat-o impreuna cu brocoli si prazul. Peste cartofi adaugam mixul de legume, cascavalul ras fin, sare dupa gust si amestecam pina la omogenizare.
  6. Cum alta forma rotunda in afara celei pentru muffins nu aveam, normal ca le-am copt astfel. Am uns forma cu unt (ulei) si am tapetat-o cu faina. Asezam cu lingura din amestecul obtinut in forma si presam. Deasupra fiecarui medalion am pus cate o bucatica mica de unt.
  7. Coacem pina se rumenesc frumos pe deasupra. Servim cand s-au racit putin (altfel nu le putem scoate din forma) impreuna cu somonul. Delicios.
  8. Pofta buna!

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe