Tagliatelle cu somon afumat, mazare si sos de marar

DSCN3425.JPG
mai multe imagini

O reteta gustoasa cu paste ;-)

20 minute usor

Bucatar: liana10 Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 0

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 4 (cantitate de baza: 4)

  • tagliatelle de spanac 250 g
  • somon afumat 100 g
  • mazare 200 g
  • unt 2 linguri
  • faina 3 linguri
  • marar 1 legaturi
  • smantana 50 g
  • sare si piper 5 g

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Intr-o oala de 5l umpluta pe treisferturi cu apa, punem sare si cand da un clocot adaugam tagliatelle de spanac
  2. si lasam sa fiarba intre 8-11 minute, cat scrie pe ambalaj. Nu punem ulei in apa, deoarece pastele absorb uleiul, nemaiputand ulterior sa absoarba sosul.
  3. Cand sunt fierte, le trecem sub un jet de apa rece. Putem pune un strop de ulei peste ele, sa nu se prinda sau sa se lipeasca.
  4. Cat timp fierbe apa cu tagliatelle, preparam sosul de marar.
  5. Untul se pune in oala incinsa, speciala de preparat sosuri, Delimano.
  6. Cand devine lichid se pune faina si se amesteca bine.Se toarna laptele cald, atentie! nu trebuie sa fie rece, apoi smantana
  7. si amestecam repede ca sa nu aiba timp cocoloasele sa se faca (observati cat de versatil am ocolit cacofonia :P). Sosul se va ingrosa imediat.
  8. Adaugam mararul taiat marunt,-eu am avut congelat :P
  9. asezonam cu sare si piper alb dupa gust. Se lasa la foc moale, pana mai da de doua -trei ori in clocot. Daca este prea gros, subtiem sosul cu putin lapte. Tot cald!
  10. Somonul afumat il taiem fasiute.
  11. Asamblare:
  12. Pe o farfurie punem in jur de 100g paste, invartite frumos in jurul furculitei, presaram boabele de mazare si fasiute de somon si stropim cu sosul de marar.
  13. Sau puteti sa incingeti un wok, puneti pastele, pestele, mazarea si turnati tot sosul de marar peste ele, amestecand usor.
  14. Pentru fotografia de prezentare a acestei retete am ales prima varianta.
  15. Pentru poftele de nestavilit date de sosul de marar, am amestecat totul in wok, dar poza nu se poate arata :P
  16. Am repetat reteta de curand, mmmm, aceeasi pofta de nestavilit ne-a dat sosul de marar ;-)
  17. Pofta buna si voua!!

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe