TAITEI LATI CU RAGÚ DE IEPURE

RAGú DE IEPURE11.jpg
mai multe imagini

Regiunea Emilia–Romagna din Italia ofera unele dintre cele mai bune preparate culinare italienesti, inclusiv acest minunat si delicios ragú de iepure. Folositi iepure de casa care are carnea mai frageda si taitei Arnos bine uscati. O sa treaca ceva timp p

2 ore mediu

Bucatar: nicopopa Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 0

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 6 (cantitate de baza: 6)

  • 3 linguri ulei de masline - -
  • 1 iepure de casa taiat in bucati - -
  • sare de mare si piper negru - -
  • 3 catei de usturoi - -
  • 2 cepe - -
  • 1 bulb de fenicul - -
  • 1 morcov - -
  • 75 g pancetta sau alta sunca asemanatoare - -
  • 1 lingura ienibahar - -
  • 2 fire de rozmarin - -
  • 2 fire de cimbru - -
  • 250 ml vin rosu - -
  • 2 linguri pasta de tomate - -
  • 300 ml supa de pui - -
  • 1 lingura mustar frantuzesc - -
  • 400 g taitei lati Arnos - -
  • parmezan ras - -
  • patrunjel tocat - -

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Intr-o tigaie wok sau intr-o cratita lata incindem uleiul de masline. Prajim bucatile de iepure 2 minute pe fiecare parte dupa ce in prealabil le-am asezonat cu sare si piper. Cind s-au rumenit le scoatem cu o paleta pe o farfurie.
  2. In uleiul din tigaie ramas vom praji ceapa, usturoiul si feniculul taiate cubulete, precum si morcovul ras. Lasam la calit pana legumele incep sa se inmoaie usor, moment in care adaugam pancetta taiata cubulete sau fasai. Rumenim aproximativ 8 minute. Punem din nou bucatile de carne in tigaie, vinul rosu si pasta de tomate. Adaugam si ienibaharul, rozmarinul si cimbrul si fierbem acoperit la foc mica pana lichidul din tigaie se evapora la jumatate. Turnam supa si fierbem acoperit in continuare 20-30 minute pana cind carnea se fragezeste.
  3. Scoatem bucatile de carne si le lasam la racit pe un tocator. Sosul ramas daca este prea subtire si nu are o consistenta cremoasa il mai fierbem putin. Dupa ce carnea se raceste o scoatem de pe oase si o rupem in bucati mari. Asezam din nou carnea in sos si o incalzim. Amestecam mustarul frantuzesc si asezonam cu sare si piper dupa gust.
  4. Inainte de servire, asezam o oala mare cu apa sarata pe foc si fierbem taitei al dente condorm indicatiilor de pe ambalaj, respectiv 4 minute. Scurgem pastele si le amestecam cu ragú de iepure amestecand cu grija. Servim preparatul cu parmezan ras si presaram cu patrunjel maruntit.

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe