Tort Arnos

40.JPG
mai multe imagini

Un tort aromat, inedit si distractiv !

2 ore mediu

Bucatar: Anastasia Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 5

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 12 (cantitate de baza: 12)

  • Pentru blat: -
  • 330 gr. faina -
  • 200 gr. unt -
  • 100 gr. zahar -
  • 1 ou mare -
  • 1 varf de sare -
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie ( optional ) -
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu -
  • 1 plic zahar vanilat -
  • Pentru umplutura: -
  • 70 gr. unt -
  • 200 gr. paste melci -
  • 5 oua mari -
  • 1 lingurita esenta de migdale -
  • 200 gr. nuci -
  • 5 linguri rase firimituri de pesmet -
  • 150 gr. visine uscate fara samburi -
  • 1/3 lingurita scortisoara -
  • 100 gr. zahar -
  • pudra de zahar, frunze de menta si o rosie cerry pentru decor -

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Intr-un bol incapator se amesteca faina cu zaharul, zaharul vanilat, sarea si bicarbonatul de sodiu.
  2. Adaugati in compozitie caja rasa de lamaie si untul taiat bucatele, il sfaramati cu degetele in faina in asa fel ca sa va rezulte niste firimituri de aluat, la sfarsit adaugati oul si mai amestecati pana rezulta o bila de aluat. Infasurati aluatul intr-o folie de celofan si o lasati in frigider pentru 30 de minute.
  3. Infainati planul de lucru si bila de aluat scoasa de la frigider cu faina, intindeti aluatul intr-o foaie cu grosimea de ~5 mm, o rulati pe un sucitor si o deplasati cu ajutorul lui intr-o tava rotunda sau un inel reglabil cu diametrul 20 cm.
  4. Imbracati uniform peretii si partea de jos a tavei cu acest aluat.
  5. Nuciile prajite si maruntite bucatele potrivite cu ajutorul unui sucitor se amesteca cu zaharul, pesmetul, visinile si scortisoara.
  6. Pastele se fierb dupa intructiunile de pe plic.
  7. Ouale se bat putin si se amesteca cu esenta de migdale.
  8. Compozitia de nuci si pastele se imparte in 2 parti egale, sau in 3 daca doriti mai multe straturi.
  9. Distribuim compozitia in forma, incepeti cu un strat de paste apoi cu stratul de nuci si turnati peste el o parte din ouale batute, continuati operatia pana terminati cu compozitia de nuci, presati putin cu mainile in tava, apoi turnati oul ramas si distribuiti pe toata suprafata untul taiat cuburi.
  10. Dati tava in cuptorul preaincalzit la 180 de grade Celsius pentru 45 de minute pe raftul din mijloc al cuptorului.
  11. Lasati tortul sa se raceasca putin in tava, treceti cu un cutit pe peretele formei de copt ca sa va asigurati ca tortul s-a desprins de tava, apoi il rasturnati cu tot cu tava pe un platou, indepartati tava si pudrati tortul cu pudra de zahar.
  12. Pofta buna !

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe