{{ state.title }} {{ state.desc }}

Tort BUBURUZA – cu crema de portocala

Tort BUBURUZA – cu crema de portocala
in 3 ore.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Blatul de tort: Se freaca galbenusurile cu zahar, adaugand din cand in cand cate o lingura de apa minerala pana se obtine o crema. Separat se amesteca faina cu praful de copt si se adauga treptat in crema de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga foarte usor la acest amestec,avand grija ca spuma de albusuri sa nu se strice. Din compozitia blatului se ia cam 6 linguri si se pune intr-o cratita mai mica si rotunda, pe care o putem folosi in cuptor. Cratita trebuie unsa cu margarina si tapetata cu faina. Restul compozitiei se pune intr-o tava dreptunghilara unsa cu margarina si tapetata cu faina sau cu hartie pentru copt. Blaturile se coc la 180 de grade Celsius timp de 30 minute. Dupa ce s-au racit, blatul mai mare se taie in trei si se umpla cu crema de portocale. Din blatul mic se va forma buburuza. Pregatirea cremei de portocale: In laptele din care va fi pregatita budinca se toarna zeama de portocale si se adauga 8 linguri de zahar. Cat timp budinca este calda se adauga si coaja rasa a unei portocale. Cand crema s-a racit se adauga untul, care in prealabil a fost frecat cu mixerul. Frisca se bate cu mixerul intr-un bol separat pana ce se obtine o frisca tare. Jumatatea din frisca se amesteca usor cu crema de budinca. 4-5 linguri din crema obtinuta se pune intr-o farfurie, iar cu restul cremei se umpla blaturile tortului. Marginea tortului se inveleste cu cealalta jumatate de frisca. Tortul va fi invelit cu pasta de zahar intinsa. Pasta de zahar folosita pentru invelirea tortului poate fi pregatita cu o zi inainte. Se impacheteaza intr-o folie ca sa nu se usuce. Cu pasta de zahar se poate lucra usor numai la temperatura camerei. Modul de preparare: Gelatina se introduce in apa si se lasa circa 5-10 min. sa se inmoaie. Se pune pe foc mic pana cand se dizolva. Se ia de pe foc si cat timp este fierbinte se adauga margarina si mierea. Acest continut se adauga treptat in pudra de zahar si se framanta pana cand nu se lipeste de mana. Se obtine o pasta moale care poate fi usor modelata. Se intinde jumatatea pastei de zahar si se pune deasupra tortului. Pentru intinderea pastei se poate folosi zahar pudra. Ca pasta de zahar sa se lipeasca bine, tortul poate fi uns cu un pic gem de caise sau de portocale. Glazura: pudra de zahar se amesteca cu apa clocotita, uleiul si o lingura de cacao. Decoratiunea: Buburuza am pregatit-o din blatul mic. Acest blat l-am framantat si am amestecat cu putina crema de portocala. Am lasat sa se inmoaie si din aceasta compozitie am format o bila mai mare pentru corp si o bila mai mica pentru capul buburuzei. Pe capul buburuzei pentru obraz am mai facut doua bilute mici. Buburuza am invelit-o tot din aceasta pasta de zahar in care am pus un pic de colorant de culoare rosie, iar pentru cap am folosit culoarea galbena. Petele, antenele si ochii buburuzei, le-am facut din glazura de ciocolata. Pentru antenele buburuzei am folosit scobitoare. Folosind diferite culori din pasta de zahar am format cativa flori.

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii