Tort cu crema de lapte

PB130299.JPG
mai multe imagini

Sau Vis de iarna caci e ca un vis ! Atat la aspect cat si la gust.

2 ore mediu

Bucatar: postolachevioleta Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 0

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 8 (cantitate de baza: 8)

  • oua 6 -
  • zahar 6 linguri
  • faina 6 linguri
  • cacao 2 linguri
  • lapte 1 l
  • ciocolata alba 100 g
  • zahar 4 linguri
  • amidon 100 g
  • esenta vanilie 1 -
  • unt sau margarina 250 g
  • zahar pudra 100 g
  • lapte 1 cana
  • zahar 3 lingura
  • capucino caramel 1 plic
  • frisca lichida 500 ml
  • intaritor frisca 2 plicuri

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Batem ouale cu zaharul pana devin ca o crema apoi adaugam faina si cacao .Coacem la foc mic . Dupa ce s-a racit il taiem in trei.
  2. Untul sau margarina moale il mixam cu zaharul pudra pana devine spumos.
  3. Desfacem amidonul cu un pahar de lapte rece. Restul de lapte il punem la fiert impreuna cu ciocolata rupta bucatele si cu cele 4 linguri de zahar si vanilia. Cand laptele este fiert adaugam amidonul si mesteam continuu pana se ingroasa devenind ca o budinca. Lasam sa se raceasca .
  4. Cand s-a racit incorporam in crema de unt.
  5. Preparam siropul astfel: caramelizam zaharul , il stingem cu laptele si adaugam pliculetul de capucino. Lasam sa se raceasca.
  6. In forma de tort cu margini detasabile asezam primul blat il insiropam apoi punem jumatate din crema . Procedam la fel cu restul de blat si de crema. Dam la rece.
  7. Punem smantana pentru frisca si o mixam impreuna cu intaritorul de frisca. In functie de marca pe care o folositi e posibil sa trebuiasca sa mai adaugati cateva linguri de zahar pudra. In acest caz veti bate mai intai frisca si cand se intareste adaugati zaharul si bateti in continuare.
  8. Am imbracat tortul in frisca si am dat la rece

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe