Tort de cafea cu doua cani de ciocolata

DSCN0151.JPG
mai multe imagini

Un tort deosebit de cafea cu multa ciocolata!

2 ore mediu

Bucatar: liana10 Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 0

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 12 (cantitate de baza: 12)

  • albusuri 7 bucati
    pt. blat
  • zahar 250 g
  • faina 1 lingura
  • nuci/migdale macinate 150 g
  • galbenusuri 7 bucati
    pt. crema
  • zahar pudra 150 g
  • esenta de cafea 7 lingurite
  • frisca lichida 100 ml
  • ciocolata amaruie 100 g
  • unt 200 g
  • vanilie 1 lingurita
  • rom 1 lingurita
  • cacao 50 g
  • ciocolata amaruie 75%cacao 200 g
    pt. decor
  • ciocolata alba 100 g
  • bombonele de ciocolata 150 g
  • frisca lichida 100 ml
  • nesscaffe 1 plic
  • boabe de cafea 10 bucati

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Pt. blat: Albusurile se bat spuma cu zaharul pudra, turnat cate putin, apoi se pun nucile macinate cu faina cernuta si se amesteca usor, de jos in sus.
  2. Se imparte compozitia in 3-4 parti -eu am impartit-o in 3! si se coace fiecare blat pe fundul formei de tort, unsa cu unt si presarata cu faina multa.Eu am preferat sa coc in interior, ca forma mea detasabila e cam periculoasa.
  3. Cuptorul trebuie sa fie slab.
  4. CREMA:
  5. Se fierbe pe bain-marie esenta de cafea-eu nu am avut, asa ca am folosit jumatate de ceasca de cafea espresso- cu cacao
  6. si doua linguri de zahar, pana se ingroasa putin.
  7. Se adauga restul de zahar si galbenusurile pe rand amestecand mereu, frisca lichida si ciocolata amaruie. Se amesteca pana se topeste ciocolata si se ingroasa compozitia. Apoi se da la rece.
  8. Se bate untul spuma, se amesteca cu crema, vanilia si romul.
  9. Am impartit crema in trei parti egale, am asezat aceasta crema intre blaturi si am invelit tortul.
  10. Se orneaza cu bucatele mici de nuci pralinate- eu am ornat pe margini cu bombonele de ciocolata, iar deasupra, pe tort, cu doua cesti cu farfurioarele aferente si o lingura, toate de de ciocolata ;-)
  11. Pt. decor:
  12. Ciocolata amaruie am topit-o pe bain-marie si am turnat-o in doua cesti mici invelite in folie de aluminiu, ca sa pot sa le extrag mai usor.
  13. Se dau la congelator.
  14. Se topeste si ciocolata alba tot pe bain-marie si am dat inca un strat peste cestile de ciocolata, interior-exterior.
  15. La fel am procedat si cu farfurioarele de cafea, aferente cestilor.
  16. Cand s-au intarit suficient, am facut niste dungi/linii cu ciocolata alba pe exteriorul cestilor si pe interiorul farfurioarelor....dupa imaginatie :P
  17. Apoi am invelit si o lingura in folie de aluminiu, am turnat ciocolata amaruie si am dat-o la congelator sa se intareasca. Pe urma am "pictat-o" cu ciocolata alba... niste flori am vrut :P
  18. Frisca lichida am mixat-o cu un pliculet de nesscafe si am umplut cestile de cafea,cu un sprit, cu mot, apoi am rasnit niste ciocolata. Am pus farfurioarele pe tort, apoi cestile si la final, lingura de ciocolata sprijinita de farfurioara.
  19. Am mai facut pe tort si niste aveline din frisca pe care le-am ornat cu cate o boaba de cafea.

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe