{{ state.title }} {{ state.desc }}

Tort diplomat special

Tort diplomat special
peste 3 ore.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Preparare: Pui gelatina la înmuiat în ½ cană cu apă, timp de 20 minute. Spargi ouăle, le baţi bine cu zahărul, apoi adaugi laptele şi gelatin înmuiată. Pui vasul la foc mic, să se înfierbânte bine compoziţia, dar fără să fiarbă şi amesteci mereu. Închizi apoi focul şi dai crema la răcit. Opăresti stafidele, să fie moi şi le scoţi într-o strecurătoare. Baţi frişca şi încorporezi ¾ din cantitate în crema abia călduţă, amestecând uşor de sus în jos. Adaugi ananasul şi, eventual alte fructe din compot, scurse de suc şi taiate mărunt, apoi stafidele răcite. Torni compoziţia într-o formă sau o cratiţă tapetată cu folie alimentară sau celofan. Dai la rece în frigider, 3-4 ore. Răstorni apoi tortul pe un platou şi îl ornezi cu restul de frişcă, ananas şi alte fructe, după imaginaţie şi îl îmbraci cu pişcoturi tăiate în două. Sunt doua lucruri importante la aceasta reteta: 1. neaparat frisca trebuie incorporata in crema calduta si nu invers; amestecul se realizeaza prin rotatii sus/jos; 2. atentie mare ce fel de gelatina cumparati, aveti nevoie de cea care scrie clar pe plic Gelatina si nu alte denumiri. tortul are o greutate de aprox. 3-4 kg :)

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii