TORT DOBOS CA LA MAMA LUI ACAS

1 (2).JPG
mai multe imagini

RETETA ORIGINALA,GUST ORIGINAL...! RETETA O STIU DE LA UN BUCATAR RENUMIT! E MIGALOS DAR MERITA EFORTUL!

5 zile mediu

Bucatar: elena1958 Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 44

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 15 (cantitate de baza: 15)

  • OUA 10 bucati
    MARI
  • ZAHAR 160 g
  • FAINA 120 g
  • UNT 80 g
  • ESENTA ROM -
    DIN BELSUG
  • UNT 300 g
  • CIOCOLATA NEAGRA 250 g
  • CACAO 2 linguri
  • APA 5 linguri
  • OUA 6 bucati
  • ZAHAR 270 g
  • ZAHAR VANILAT 1 plic
  • ZAHAR 250 g
  • lamai 2 bucati

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. PREPARARE: foi (albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul tos o lingura de rom, se bat pana se intareste spuma, apoi se pun galbenusrile cu untul topit dar rece se amesteca prin rastunare se adauga faina se amesteca la fel prin rasturnare sa se incorporeze, ungem tava (dosul) cu margarina apoi tapetam cu faina, se pune o lingura cu varf se intinde de 3mm grosime si se coace 5min, foile nu se suprapun calde numai dupa ce sau racit f bine
  2. Pentru foi aveti nevoie de: 10 oua mari, 160g zahar 120g faina , 80 g unt,esenta rom .
  3. V-am scris asa ca sa nu incurcam ingredientele!
  4. CREMA :CACAOA SE CERNE PRIN SITA ,UNTUL IL TINEM 3 ORE AFARA,LA RECE.
  5. CREMA 300 g unt, 250g ciocolata neagra ,2 linguri de cacao, 5 linguri de apa, 6 oua 270 g zahar si un plic de zahar vanilat
  6. Cacaoa se amesteca cu apa.
  7. Apoi se rup si se adauga bucatele de ciocolata.
  8. Se pune la foc mic sa se topeasca .
  9. Apoi se lasa sa se raceasca.
  10. Se adauga putin cate putin untul frecat spuma.
  11. Crema se lasa la rece intre timp batem ouale pe baie de aburi cu zaharul pana se amesteca si devina o crema spumoasa care se lasa la racit apoi se amesteca putin cu untul cu ciocolata .. cu aceasta crema umplem foile si ultima o pastram pt caramel .
  12. Caramelul(crema de zahar) 250g zahar ,sucul de la 2lamai. Preparare: se pune zaharul intr o craticioara la foc f mic sa se topeasca dar mare atentie sa nu se arda astfel devine amara ,cand s-a topit se ia de pe foc ,se adauga zeama de lamaie si se amesteca foarte bine se toarna peste foaie de blat se intinde unifom apoi se taie foaia cu un cutit bine uns cu unt cat timp caramelul este cald .
  13. Se lasa la racit apoi se pune deasupra pe tort

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe