Tort pentru sagetatoare

tort-pentru-sagetatoare-138034-1.jpg
mai multe imagini

Un tort de post nemaipomenit...

2 ore mediu

Bucatar: Roxana Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 0

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 12 (cantitate de baza: 12)

  • Pentru blat: margarina la pachet 100 g
  • apa minerala 300 ml
  • zahar 250 g
  • praf de copt 1 plic
  • zeama de lamaie 1 lingura
  • sare 1/4 lingurita
  • esenta rom 1 bucata
  • cacao 1 lingura
  • faina 270 g
    poate sa va trebuiasca o lingura in plus sau in minus)
  • Crema de ciocolata: lapte de soia 375 ml
  • faina 3 linguri
  • cacao 1 lingurita
  • zahar 4 linguri
  • ciocolata amaruie 100 g
  • foi gelatina 3 bucati
  • zahar vanilat 1 plic
  • esenta rom 1 bucata
  • Crema de lamaie: lapte de soia 375 ml
  • faina 3 linguri
  • zahar 4 linguri
  • zahar vanilat 1 plic
  • esenta lamaie 1 bucata
  • zeama de lamaie 1 lingura
  • coaja rasa de lamaie - -
  • foi gelatina 3 bucati
  • Pentru sirop: esenta rom 1 bucata
  • zahar pudra 2 linguri
  • apa 1 ceasca
  • Pentru ornat: frisca vegetala 200 ml
  • ciocolata amaruie 70 g

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Blatul:
  2. Topim margarina la microunde sau pe baie de aburi.
  3. Aceasta o amestecam cu telul, impreuna cu zaharul pana ce acesta din urma se topeste putin.
  4. Adaugam apoi apa minerala , zeama de lamaie si esenta.
  5. Praful de copt il amestecam intr-un bol cu praful de sare, faina si cacaoa.
  6. Le amestecam bine, apoi incepem sa le incorporam in compozitia cu margarina.
  7. Batem bine cu telul pentru a nu se forma cocoloase.
  8. Luam o tava de tort, o ungem cu margarina si punem hartie de copt.
  9. Turnam compozitia de blat in tava si o dam in cuptorul incins.
  10. Lasam la o temperatura potrivita pana blatul este copt,cam 35 de minute (faceti testul cu scobitoarea).
  11. Cand este gata il lasati sa se raceasca, apoi taiati 3 foi (o sa va iese 3 foi subtirele).
  12. Crema de ciocolata:
  13. Punem cele 3 foi de gelatina la hidratat 10 minute in apa rece.
  14. Ciocolata o rupem bucatele si o topim.
  15. Intr-un bol punem faina, zaharul, cacaoa si cateva linguri de lapte.
  16. Le amestecam bine pana obtinem o pasta.
  17. Restul de lapte il punem la fiert impreuna cu zaharul vanilat.
  18. Cand acesta incepe sa fiarba, adaugam compozitia din faina si invartim continuu.
  19. Cand se ingroasa ca o budinca o luam de pe foc.
  20. Adaugam gelatina hidratata si amestecam bine.
  21. Incorporam si ciocolata topita apoi punem crema la racit, dar acoperim cratita sa nu prinda pojghita.
  22. Cand este rece punem si esenta de rom.
  23. Crema de lamaie:
  24. Intai punem gelatina la hidratat 10 minute in apa rece.
  25. Faina o amestecam cu zaharul si cateva linguri de lapte si invartim bine, bine.
  26. Restul il punem la fiert cu zaharul vanilat.
  27. Cand da in clocot punem compozitia de faina si invartim mereu cu un tel pana se ingroasa ca o budinca.
  28. Cand e gata o luam de pe foc si adaugam gelatina, pe care o amestecam bine si esenta de lamaie.
  29. Lasam sa se raceasca , dar acoperiti cratita.
  30. Cand este rece adaugam zeama si coaja de lamaie.
  31. Siropul:
  32. Amestecam bine apa cu zaharul pudra si esenta.
  33. Asamblare:
  34. Tapetam o tava detasabila de tort cu folie alimentara.
  35. Punem prima foaie , o insiropam putin (nu insiropati mult foile ca nu este nevoie) si punem crema de lamaie pe care o intindem uniform.
  36. Punem a 2 a foaie de blat, iar insiropam putin, apoi crema de ciocolata, pe care o intindem bine pe toata suprafata foii de blat.
  37. Acoperim cu foaia trei de blat si o insiropam.
  38. Intr-un bol batem frisca bine (neaparat sa fie tinuta la rece inainte de a o mixa).
  39. Imbracam tortul in frisca.
  40. Cele 70 de gr de ciocolata amaruie, am topit-o , apoi am pus-o intr-o punga, am gaurit un colt si am facut diverse forme de hartia de copt.
  41. Le-am pus la frigider sa se intareasca apoi am decorat tortul.

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe