Tort primul fulg de nea (Snickers)

P1080369 ant.JPG
mai multe imagini

Eu deja am picat in nostalgia Craciunului care se apropie, vin cu o idee de tort pentru voi, ce ziceti ?

3 ore mediu

Bucatar: Anastasia Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 1

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 12 (cantitate de baza: 12)

  • Blat: -
  • 4 oua, 4 linuri zahar, 3 linguri ulei, 4 linguri faina -
  • 2 linuri cacao, 1 lingurita rasa praf de copt -
  • Crema: -
  • 1 borcan de lapte condensat fiert de 370 gr. la temperatura camerei -
  • 370 gr. unt moale la temparatura camerei -
  • 3/4 pahar de arahide coapte in prealabil -
  • sirop pentru insiropat blatul: -
  • 200 ml apa 100 gr. zahar se fierb pana se ingroasa putin siropul -
  • si devine galbui dupa care se adauga o lingura de coniac. -
  • Glazura si decor: -
  • 50 gr. zahar 150 ml. lapte -
  • 200 gr. ciocolata amaruie (58% continut unt de cacao) -
  • 50 gr. unt 100 gr. ciocolata alba pentru decor -

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (1)

  1. Blatul:
  2. Mixati ouale cu zaharul timp 10~15 minute la viteza cea mai mare a mixerului, adaugati in compozitie uleiul, amestecati usor si adaugati si faina amestecata cu praful de cop si cu cacao cernuta, amestecati compozitia cu un tel in forma de para cu miscari circulare de jos in sus, impaturind faina in aceasta crema pana se omogenizeaza.
  3. Coaceti blatul intr-o tava cu diametrul de 26~28 cm diametrul, unsa cu unt si infaintata cu faina in prealabil, la 180 de grade Celsius la treapta 4 cuptor cu gaze, se coace ~25 de minute, depinde de fiecare cuptor in parte, e important sa nu deschideti cuptorul primele 15 minute sa faceti testul scobitorii ca sa iasa curata dupa ce faceti o impunsatura in blat :)
  4. Crema :
  5. Laptele condensat de mixeaza la viteza mica cu untul moale pana se omogenizeaza dupa care se adauga arahidele cu biscuitii faramiciosi maruntite bucati potrivite si se mai amesteca pentru uniformizare, sa nu le mixati mult timp ca sa nu strivit biscuitii ce trebuie sa ramana bucatele care sa se simta cand ve-ti manca tortul.
  6. Din crema data am lasat 1/3 inainte de a adauga in ea nuca si biscuitii pentru a imbraca tortul dupa asamblare.
  7. Asamblare:
  8. Dupa ce s-a racit blatul copt il taiem pe orizontala in jumatate, il insiropam, distribui crema si il acoperim cu al doilea blat apoi il insiropam si pe el.
  9. Acoperim tortul asamblat cu crema pusa deoparte in prealabil de jur imprejur, apoi il glazuram cu glazura ( toate ingredientele pentru glazura, se topesc la foc mic intr-o cratita apoi asteptam putin pana se raceste, trebuie sa fie abia calduta pentru ca este mai fluida si e usor de glazurat tortul uniform si sa luceasca frumos).
  10. Topim ciocolata alba la bain-marie si o turnam intr-un posh cu duiul cu gaurica mica sau facem un posh din hartie pentru copt si-i taiem varful cu o foarfeca ca sa fie o gaurica mica.
  11. Cu miscari circulare aplicam desenul pe tort, ne deplasam pe circumferinta tortului in acelasi timp, facand miscari circulare pana cand ne dorim de des sa fie desenul de paiangen de pe tort.
  12. Taiem niste fasii cu latimea cat o rigla si lungimea de 8cm, aplicam pe fisiile de hartie din posul cu ciocolata alba un desen in forma de grila, apoi facem din fiecare un plic cu ciocolata in interior si asteptam pana se prinde ciocolata, dupa aceasta o putem scoate de pe hartiuta, vor rezulta niste pliculete din ciocolata pe care apoi le vom asambla pe tort in forma de un fulg :).
  13. Pofta buna !

2012-11-22 08:52:15
~250 gr. biscuiti faramiciosi cantitatea este orientativa, puneti atata cat sa puteti intinde crema sa nu fie prea uscata :)

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe