Tort printesa

DSCN7330.jpg
mai multe imagini

Un tort perfect pentru iubitorii de ciocolata

3 ore mediu

Bucatar: sabiradu1 Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 2

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 10 (cantitate de baza: 10)

  • oua 7 bucati
  • frisca lichida 300 ml
  • lapte dulce 400 ml
  • gelatina 5 g
  • ulei 5 linguri
  • zahar 7 linguri
  • zahar pudra 100 g
  • faina 7 linguri
  • praf de copt 1 plic
  • esenta de vanilie 1 bucata
  • pasta de zahar 500 g
  • crema de ciocolata cu trufe 2 plicuri
  • zahar pentru sirop 150 g

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Pregatim 2 blaturi : unul mic in tava mare de savarina din 3 oua,3 linguri de zahar ,3 linguri de faina, 1/2 plic praf de copt si 2 linguri de ulei .Separam ouale ,albusurile le spumam impreuna cu zaharul si apoi adaugam galbenusurile,cateva picaturi de esenta de vanilie ,praful de copt si faina cernuta.Coacem blatul in forma unsa cu ulei si tapetata cu faina .Blat 2 : intr-o forma rotunda de tort mai mare putin decat cea de savarina.Folosim 4 oua ,4 linguri de faina,3 de ulei ,praful de copt ramas,esenta si 4 linguri de zahar.
  2. Crema : Mixam laptele impreuna cu praful de crema,adaugam zaharul si apoi 150 ml de frisca.Gelatina o hidratam in 2-3 linguri de apa apoi o incalzim ca sa se dizolve granulele. Adaugam gelatina in crema mixata bine. Siropul : fierbem impreuna 150 g zahar cu 1 cana si jumatate de apa apoi adaugam o esenta de vanilie.Siropul rece se foloseste la blaturi.Taiem fiecare blat felii subtirele si le montam in formele in care au fost coapte.Blat,sirop.crema blat sirop crema .Pana cand terminam ambele blaturi.Dam la rece torturile cca 3 ore sa se inchege crema bine apoi aranjam tortul .Peste cel mare se lipeste cu 2-3 lincuri de crema blatul mic .In interior infigem o papusa imbracata in folie alimentara.Framantam pasta ca sa devina elasteca si apoi o aplicam pe tort .Pentru corset si volane am folosit pasta alba iar ptr restul rochitei am colorat-o protocaliu .Folosim si restul de 150 ml de frisca lichida pentru a forma volanele rochitei si apoi punem bomboanele si floricele din pasta pe rochita .

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe