{{ state.title }} {{ state.desc }}

Tort printesa

Tort printesa
in 3 ore.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Pregatim 2 blaturi : unul mic in tava mare de savarina din 3 oua,3 linguri de zahar ,3 linguri de faina, 1/2 plic praf de copt si 2 linguri de ulei .Separam ouale ,albusurile le spumam impreuna cu zaharul si apoi adaugam galbenusurile,cateva picaturi de esenta de vanilie ,praful de copt si faina cernuta.Coacem blatul in forma unsa cu ulei si tapetata cu faina .Blat 2 : intr-o forma rotunda de tort mai mare putin decat cea de savarina.Folosim 4 oua ,4 linguri de faina,3 de ulei ,praful de copt ramas,esenta si 4 linguri de zahar. Crema : Mixam laptele impreuna cu praful de crema,adaugam zaharul si apoi 150 ml de frisca.Gelatina o hidratam in 2-3 linguri de apa apoi o incalzim ca sa se dizolve granulele. Adaugam gelatina in crema mixata bine. Siropul : fierbem impreuna 150 g zahar cu 1 cana si jumatate de apa apoi adaugam o esenta de vanilie.Siropul rece se foloseste la blaturi.Taiem fiecare blat felii subtirele si le montam in formele in care au fost coapte.Blat,sirop.crema blat sirop crema .Pana cand terminam ambele blaturi.Dam la rece torturile cca 3 ore sa se inchege crema bine apoi aranjam tortul .Peste cel mare se lipeste cu 2-3 lincuri de crema blatul mic .In interior infigem o papusa imbracata in folie alimentara.Framantam pasta ca sa devina elasteca si apoi o aplicam pe tort .Pentru corset si volane am folosit pasta alba iar ptr restul rochitei am colorat-o protocaliu .Folosim si restul de 150 ml de frisca lichida pentru a forma volanele rochitei si apoi punem bomboanele si floricele din pasta pe rochita .

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii