Tort Spirala cu fructe

Copy of P2014206.JPG
mai multe imagini

Tortul spirala are doua puncte forte: unul este aspectul pe care il ofera iar al doi-lea simplitatea prepararii. Parerea mea este ca nu necesita mult timp pregatirea lui,nu e o treaba foarte grea,iar in momentul taierii,cei prezenti la masa,raman cu gura cascata"cum l-ai pus,in picioare? "

2 ore mediu

Bucatar: Mimmi Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 1

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 12 (cantitate de baza: 12)

  • oua 4 bucati
    Blat
  • apa 2 linguri
  • ulei 1 lingura
  • cacao 1 lingura
  • faina 5 linguri
  • praf de copt plic
  • zahar 5 linguri

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Separam ouale(care trebuie tinute la temperatura camerei inainte de folosire) si le punem in doua vase diferite,galbenusurile le frecam impreuna cu zaharul,uleiul,lingura de cacao,pana se formeaza o spuma,moment in care adaugam praful de copt si mai amestecam pana se incorporeaza si el.
  2. In albusuri adaugam un praf de sare si cele doua linguri de apa,dupa care,ajutate de mixer,le 'batem' o spuma tare.
  3. Le adaugam la galbenusuri,adaugam si faina alba cernuta si cu dosul unei linguri de lemn,amestecam usor de sus in jos(sa nu se lasa albusul)pana se incorporeaza totul bine.
  4. Pregatim cuptorul sa fie cald,tapetam tava de aragaz cu hartie de copt,turnam compozitia si lasam sa se coaca cca 30 min.
  5. Cand s-a copt(facem testul cu scobitoarea,sa nu ramana nimic pe ea)rasturnam blatul cu grija pe un prosop umed si rulam,dupa care il lasam se se racesca.
  6. Pregatim crema,pentru care avem nevoie de urmatoarele:
  7. 1compot fructe exotice(400g)
  8. 2 linguri amidon alimentar
  9. 250 ml frisca lichida
  10. 10 gr gelatina alimentara
  11. Punem la scurs fructele din compot,iar din lichidul obtinut(250ml) 200ml il punem la fiert si cu 50ml dizolvam amidonul si in momentul cand compotul fierbe adaugam si amidonul,amestecand continuu pana se ingroase compozitia dupa care lasam la racit.
  12. Pregatim gelatina,pe care o lasam la inmuiat in putina apa rece,dupa care pe bain-marie o amestecam pana se dizolva(mare grija,gelatina nu se fierbe,deoarece i se distrug proprietatile).
  13. Batem frisca cu mixerul(frisca se tine la rece),dupa care o adaugam incet la crema de compot,iar la final incorporam fructele.
  14. Trebuie sa avem o crema consistenta.
  15. Am ajuns la asamblarea tortului.
  16. Desfacem cu grija blatul,dupa care il taiem in 3 parti egale,avand grija de modul in care s-a rulat blatul.
  17. Ungem din belsug cu crema,pregatim forma de tort si usor rulam o prima foaie pe care o asezam in mijloc.
  18. Continuam cu a doua,pe care o asezam in continuarea primei foi si procedam la fel cu a treia foaie.
  19. Presam usor cu mana,invelim in folie alimentara si dam putin la rece,pana pregatim decorul.

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe