Tort "Tablou de primavara''

SV400962.JPG
mai multe imagini

A fost un tort de ziua mea,iar decorul a fost o ideea pe care am tinut sa o realizez neaparat.

5 ore mediu

Bucatar: veronica22 Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 0

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 24 (cantitate de baza: 24)

  • - - -
    Blat
  • oua 6 bucati
  • apa 6 linguri
  • zahar 6 linguri
  • faina 12 linguri
  • praf de copt 1 lingurita
  • - - -
    Blat cu cacao
  • oua 6 bucati
  • apa 6 linguri
  • zahar 6 linguri
  • faina 10 linguri
  • cacao 2 linguri
  • praf de copt 1 lingurita
  • - - -
    Blat cu nuca
  • oua 6 bucati
  • apa 6 linguri
  • zahar 6 linguri
  • faina 9 linguri
  • nuca macinata 5 linguri
  • praf de copt 1 lingurita
  • - - -
    Crema
  • Budinca de vanilie 3 plicuri
  • lapte 1 l
  • zahar 10 linguri
  • frisca 300 ml

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Blat:Separam albusurile de galbenus.Albusurile impreuna cu apa se bat spuma,se adauga zaharul pe rand si apoi galbenusurile.Cand s-a topit zaharul,renuntam la mixer si cu o lingura amestecam usor de jos in sus faina pusa pe rand cate o lingura si ptaful de copt.
  2. Compozitia se pune in tava dreptungiulara tapetata cu hartie de copt.Coacem la foc mic 20-25 min.
  3. Pentru fiecare blat am procedat la fel doar ca am adaugat la unul praful de cacao si la celalat nuca macinata.
  4. Crema:
  5. budinca de vanilie, laptele, zaharul se fierb,se acopera apoi cu folie alimentara si se lasa la rece.Dupa racirea completa,se mixeaza bine apoi adaugam frisca lichida si o mai batem pana devine spumoasa.
  6. Punem pe platou prima foaie de blat pe care o insiropam cu 500 ml sirop din apa,zahar si aroma de rom.Intindem un start uniform de crema,apoi a doua foaie de blat,cea cu cacao, insiropata la fel si alt strat de crema si ultima foaie,cea cu nuca pe care o insiropam.
  7. Tortul l-am decorat cu frisca.Din putina ciocolata topita am desenat trunchiul copacului apoi cu frisca colorara am realizat restul decorului.

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe