Zacusca de ciuperci

DSCN2694.JPG

E ataaaat de buna si are o culoare ataaat de frumoasa ca nu cred sa apuce luna octombrie in pivnita. Poate borcanele goale. Nu ma credeti? Incercati-o! Asa-i ca seamana cu dulceata de caise?

3 ore usor

Bucatar: alinutzika Le place la: 0 persoane

Tag-uri:

Alege reteta saptamanii! Voturi 2

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 1 (cantitate de baza: 1)

  • ciuperci (eu am pus de padure, din congelator) 2 kg
  • 1 kg ardei capia galbeni (ei ii dau culoarea asta de vis) 1kg
  • 2 kg gogosari rosii 2 kg
  • 1 kg ceapa 1 kg
  • 600 ml ulei 600 ml
  • 800 ml pasta de rosii sau bulion 800 ml
  • sare, piper
  • 6 foi dafin 6 bucata
  • 1 capatana usturoi 1 bucata
  • 1-2 ardei iuti 1-2 bucata

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Gogosarii se coc, apoi li se ia pielita. Ardeii si ceapa se curata. Mie la zacusca imi place sa simt legumele in parte, asa ca le toc mai grosier. Eu am facut treaba asta foarte bine cu robotul si am terminat rapid rapid. De obicei, robotul toaca ff marunt, ca un fel de pasta, dar eu am smecheria mea. Folosesc doar functia puls/turbo, oprind aparatul tot la 2-3 secunde. In 10 secunde e gata o tura de legume si arata exact ca si cele tocate cu mana.
  2. K, mai departe.
  3. Cand legumele sunt tocate, le punem la calit, nu prajit, in ulei. Separat!!! Ceapa cu 150 ml ulei. Ardeii si gogosarii cu 200 ml. Ciupercile cu 200 ml. Amestecam din cand in cand.
  4. Cand ardeii/gogosarii si ceapa sunt caliti (asta dupa vreo ora) la foc mediu spre mic, le punem impreuna la calit intr-o oala mare, moment in care adaugam si ciupercile (daca sunt prajite deja, dar incercand sa nu le ardem ci sa le pastram culoarea alba).
  5. Mai lasam la fiert 50-60 de minute. In acest timp adaugam usturoiul tocat si condimentele. Cu 10 minute inainte de a fi gata adaugam bulionul.
  6. Mai lasam sa dea cateva clocote impreuna, apoi oprim focul, punem zacusca in borcane curate si le bagam la cuptor, la 180 grade, pentru 1 ora.
  7. Le lasam in cuptor pana a doua zi, sa se raceasca incet.

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe