Aripi de pui Buffalo cu sos de smantana si ceapa verde

poze 020.jpg
mai multe imagini

Preparatul apartine bucatariei americane, prezent in meniurile multor baruri de peste ocean, care merge de minune cu o bere rece.

1 ora mediu

Bucatar: Adina Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 0

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 5 (cantitate de baza: 5)

  • aripi de pui 10 bucati
  • faina 4 linguri
  • boia dulce 1 lingurita
  • boia iute 1 lingurita
  • sare si piper 1 lingurita

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Ingrediente uscate:
  2. 10 aripi de pui
  3. 4 linguri cu faina
  4. o lingurita cu boia de ardei dulce
  5. 1/2 lingurita cu boia iute
  6. putin piper
  7. sare de mare
  8. Ingrediente pentru sosul picant:
  9. 50 gr. unt
  10. 1 lingura cu sos iute sau pasta de ardei iute
  11. 3 linguri cu passata de rosii (suc de rosii concentrat)
  12. 2 catei de usturoi tocati marunt
  13. 1/2 lingurita boia de ardei iute
  14. Ingrediente pentru sosul de smantana:
  15. 150 ml. smantana
  16. 4 linguri cu maioneza
  17. un fir de ceapa verde
  18. sare de mare
  19. piper negru
  20. o lingurita cu zeama de lamaie
  21. Mod de preparare:
  22. Amestecam ingredientele uscate si le presaram peste aripile de pui; le pudram bine pentru ca acestea sa fie acoperite uniform. Acoperim si le dam la frigider o ora.
  23. Intre timp pregatim sosul iute si punem intr-o tigaie mica untul, cand s-a incins adaugam usturoiul si il calim putin, apoi sosul iute,boia iute, passata de rosii si lasam la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand sosul se omogenizeaza bine. Lasam sa se raceasca.
  24. Pentru prajirea aripilor, incingem un strat de 7 cm de ulei intr-o tigaie adanca si le prajim timp de 10 - 15 minute pana cand se rumenesc si devin crocante. Le scoatem pe o tava tapetata cu hartie-prosop, sa se absoarba uleiul in exces si le pastram calde pana le prajim pe toate.
  25. Punem aripile crocante intr-un bol mare, turnam deasupra sosul iute si le amestecam pana le imbracam bine .
  26. Sosul de smantana il pregatim in felul urmator :
  27. Intr-un castron amestecam bine smanatana,maioneza,ceapa verde tocata marunt,sarea,piperul si zeama de lamaie .
  28. Servim aripile calde cu felii de lamaie si sosul de smantana si ceapa verde.
  29. Gustul este inedit.

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe