Budinca de cus-cus in cupa de ciocolata
- Ingrediente
- cus-cus 1 cana
- lapte 1 cana
- zahar 2 cani
- oua 4 bucati
- unt 200 g
- nuci 50 g
- esenta vanilie 1 bucata
- lapte praf 3 linguri
- ness 6 linguri
- menta 1 ceasca
Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.
- Metoda de preparare
- Opinia / sfatul tau (0)
- Intr-un vas se fierbe laptele cu o cana zahar si cu esenta de vanilie. Dupa 5 minute de fierbere se adauga cus-cus-ul, se amesteca usor, se mai lasa pe foc 2-3 minute si se opreste focul.
- Nucile caramelizate: Se prajesc nucile in cuptor 2-3 minute. Se face un caramel din 2-3 linguri zahar, se adauga 50 g nuci prajite si se amesteca rapid. Se intind nucile caramelizate pe o folie de aluminiu. Cand sunt reci, se faramiteaza la mixer.
- Cupa de ciocolata: Se bat ouale cu 1 cana zahar, dupa care se adauga treptat untul, ness-ul si 3 linguri de lapte praf .Se fierb la foc mic pana ce crema se ingroasa. Se omogenizeaza foarte bine compozitia si apoi se toarna in boluri invelite in folie de aluminiu, astfel incat ciocolata sa ia forma bolului. Se lasa sa se raceasca.
- In bolurile de ciocolata se pune cus-cus-ul amestecat cu nucile caramelizate si menta tocata. Se da la rece pentru 60 de minute.
- Se serveste rece , decorata cu menta si crema de ciocolata.
Incearca si retetele noastre de paste
Ultimele postari pe forum
Cartile de bucate
veronica22
| 2014-10-17 23:04:18
Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...
premii
liana10
| 2013-11-12 13:44:43
Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!
Postarea retetelor
postolachevioleta
| 2013-11-03 08:27:51
Gata, am reusit :)
Postarea retetelor
postolachevioleta
| 2013-11-03 08:17:20
De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...