Haios

SV400065.JPG
mai multe imagini

Mici carticele dulci,asa le denumesc copiii mei inca de cand erau mici si asa au ramas desi acum sunt mari.

2 ore usor

Bucatar: veronica22 Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 0

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 12 (cantitate de baza: 12)

  • - - -
    Aluat 1
  • Faina 1 kg
    alba de buna calitate(000)
  • galbenusuri 4 -
  • iaurt 100 g
    eu fac acasa intotdeauna
  • zahar 1 lingura
  • zahar vanilinat 1 lingurita
  • bicarbonat de sodiu - -
    un varf de cutit
  • sare 1 lingurita
  • apa - -
    cat cuprinde pentru a se forma un aluat omogen, nelipicios
  • - - -
    Aluatul 2:
  • osanza cruda, macinata 600 g
  • faina 300 g
  • - - -
    Umplutura
  • gem acrisor si mai consistent - -

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Se framanta cele doua aluaturi, pana devin omogene.
  2. Fiecare dintre cele doua aluaturi se presara cu faina, se infoliaza si se dau la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
  3. Aluatul cu galbenusuri se intinde intr-o foaie dreptunghiulara de aproximativ 1/2 cm grosime, avand grija sa presaram faina pe masa pentru a nu se lipi foaia de masa.
  4. Aluatul cu osanza se imparte in trei parti, iar una dintre treimi se repartizeaza cat mai uniform deasupra foii intinse.
  5. Se impacheteaza ca un ca un plic,de la margine catre jumatate,apoi pliat ca o carte inchisa si apoi iar de la partea de jos catre mijloc si cea de sus peste.
  6. Se infoliaza aluatul si se da la figider, din nou, pentru cel putin jumatate de ora.
  7. Dupa trecerea acestui timp, aluatul se intinde din nou intr-o foaie de aprox 1/2 cm grosime si se unge cu o a doua treime din aluatul cu osanza. deasemenea si partea aluatului care va este expusa.Pentru a lucra usor vom presara faina pe masa de lucru. Se pliaza la fel ca mai sus si se lasa din nou la frigider, cel putin jumatate de ora.
  8. Intidem pe masa presarata cu faina o foaie cam de 1/2 cm grosime si taiem patrate cam de 4 cm latura.
  9. Pe fiecare patrat se pune cam jumatate lingurita de gem ,si se pliaza ca o carticica,apoi se aseaza in tava cu putina distanta intre ele.

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe