Irish soda bread

paine3-3.jpg

Foarte buna, cu o crusta crocanta ce nu te mai saturi de ea.

55 minute usor

Bucatar: Roxana Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 0

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 8 (cantitate de baza: 8)

  • lapte 150 ml
  • iaurt 150 g
  • faina 420 g
  • sare 1/2 lingurita
  • bicarbonat 3/4 lingurita

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Punem o oala mai inalta cu tot cu capac in cuptor si dam si drumul acestuia din urma.
  2. Intr-un bol cernem faina si bicarbonatul.
  3. Peste faina adaugam laptele, iaurtul si apoi sarea.
  4. Framantam bine pana se incorporeaza toate ingredientele.
  5. Cand aluatul devine nelipicios, formam din el o bila.
  6. Scoatem oala din cuptor (atentie ca arde), punem painea in ea si acoperim la loc.
  7. O introducem in cuptor pentru 40 de minute, apoi scoatem capacul si o mai lasam cam 5 minute.
  8. O scoatem cand este gata, o lasam putin la racit si servim.

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe