Minitarte cu afine

Picture 108.jpg
mai multe imagini

Mini tarte cu afine de padure,crescute salbatec,nu de cultura......sant grozave!

1 ora 30 minute mediu

Bucatar: janet Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 0

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 6 (cantitate de baza: 6)

  • Ingrediente pentru aluat: -
  • -2 lingurite de drojdie uscata -
  • -o ceasca (200ml)de lapte, -
  • -1 lingura de zahar, -
  • -un pachet de margarina unirea -
  • -un praf de sare -
  • -faina cit sa iasa un aluat ca de paine (600-700 g) -
  • Ingrediente pentru umplutura: -
  • -300 g.afine -
  • -2 linguri de zahar -
  • -0 lingura de faina alba -
  • -un ou -

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Aluatul de tarta este aluatul ce il pregatesc de obicei.Este un aluat deosebit pentru tarte!(este un aluat luat de pe un site rusesc)
  2. Mod de lucru:
  3. Intr-un bol punem drojdia, daca este proaspata(25 g), punem zaharul si amestecam pana se lichefiaza, dupa care adaugam laptele caldut.
  4. Daca drojdia este uscata, atunci o desfacem cu laptele (tot caldut )adaugand si zaharul.
  5. Intr-o craticioara punem margarina sa se topeasca, cand s-a topit o punem peste drojdie si lapte si incepem sa incorporam faina (cam 600-700 g)amestecata cu sarea.
  6. Cum am spus, sa iasa un aluat ca de paine.
  7. Framantam bine si punem la frigider o ora.Dupa ce aluatul s-a odihnit,il impartim in 4.Pentru 6 tarte,cate am facut eu,a fost de ajuns,o parte din tot aluatul facut.
  8. Asadar;intindem aluatul in foaie nu prea subtire ,decupam cu forma .
  9. Ungem formele de minitarte si le captusim cu aluatul decupat.
  10. Intepam cu furculita din loc in loc ca aluatul sa nu se umfle la copt.
  11. Dupa ce am captusit toate formele ne ocupam de umplutura.
  12. Intr-un bol punem afinele si zaharul, amestecam.
  13. Punem si faina, amestecam iarasi cu grija sa nu se farime fructele.
  14. Cu compozitia rezultata umplem minitartele ,apoi mai intindem o foaie de aluat pe care o taiem fasii.
  15. Cu aceste fasii acoperim afinele .
  16. Ungem cu ou batut si dam la cuptorul incins de dinainte, cam 15-20 de min.
  17. Asta este tot:simplu si gustos!

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe