Nuci umplute

nuci-umplute-73250-1.jpg

Niste prajituri ce se topesc in gura si pe care le iubesc inca din copilarie.Niciodata nu ma satur de ele!

2 ore 30 minute mediu

Bucatar: Roxana Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 0

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 45 (cantitate de baza: 45)

  • Pentru aluat:untura 300 g
  • otet 8 linguri
  • oua 3 bucati
  • zahar 6 linguri
  • amoniac 1 plic
  • ulei 7 linguri
  • esenta rom 1 bucata
  • coaja de portocala rasa 2 linguri
  • faina 1,1 kg
  • Umplutura: lapte 700 ml
  • faina 5 linguri
  • zahar vanilat 1 plic
  • zahar 7 linguri
  • cacao 2 linguri
  • esenta rom 1 bucata
  • margarina la pachet 125 g
  • nuca macinata 10 linguri
    cat este necesar
  • zahar pudra 150 g

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Aluatul:
  2. Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam untura si uleiul.
  3. Pe urma otetul, amoniacul stins cu putina zeama de lamaie, esenta si coaja de portocale.
  4. Omogenizam bine, iar la urma punem faina,treptat, pana iese un aluat usor de modelat.
  5. Forma o ungem bine cu ulei si o incingem.
  6. Din aluat formam bilute pe care le asezam in forma incinsa.
  7. Presam putin forma si le lasam pana sunt coapte pe ambele parti.
  8. Procedam astfel pana terminam aluatul.
  9. Le lasam apoi sa se raceasca , dupa care le curatam marginile (acolo unde este nevoie).
  10. Umplutura:
  11. 500 ml lapte il punem la fiert cu zaharul vanilat.
  12. Celelalte 200 ml, le amestecam cu zaharul si faina bine de tot.
  13. Cand laptele incepe sa fiarba , adaugam amestecul cu faina si zahar.
  14. Punem pe foc si invartim continuu pana se ingroasa ca o budinca.
  15. O luam de pe foc si adaugam cacaoa ,pe care o incorporam bine , apoi o dam la racorit .
  16. Cand este rece , incorporam margarina bucatele.
  17. Invartim pana este bine intrata in crema, punem esenta de rom.
  18. La urma punem nuca macinata, pana obtineti consistenta dorita la crema.
  19. Eu am mai pus , putin din marginile scoase de la nuci,date pe masina .
  20. Umplem nucile cu acesta apoi le dam prin zahar pudra.

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe