Paste Cus-cus cu carne si ardei gras gatite in dovleac

2a (2).jpg
mai multe imagini

O idee de sezon cu paste cus-cus, delicios si aromat !

3 ore mediu

Bucatar: Anastasia Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 1

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 5 (cantitate de baza: 5)

  • 1 dovleac de 5-6 kg, 400 gr. paste Cus-cus, 500 gr. carne de porc -
  • 700 gr. ardei gras, apa cat cuprinde, 1 ceapa rosie -
  • 5 catei de usturoi, 1 morcov, 1 ardei iute -
  • 1 lamaie ( sucul ), 1 lingura sos soia dark, 1 lingura praf curry -
  • 1 betisor de scortisoara, sare si piper dupa gust -
  • ulei pentru prajit, patrunjel pentru servit -

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Taiem toate legumele curatate si spalate in prealabil in bucati dupa preferinta, ceapa o taiati pestisori.
  2. Taiem si carnea bucati potrivite pentru prajit, o amestecam cu sosul soia, apoi o prajiti pe ambele parti fiecate bucatica, pana se face rumena, intr-o tigaie incinsa cu putin ulei, o piperati si o sarati putin cand o prajiti.
  3. Dupa ce ati prajit carnea, o mutati intr-un vas si continuati sa prajiti separat in aceeasi tigaie legumele, mai intai ceapa cu morcovul apoi ardeiul gras in care adaugati scortisoara si praful curry, nu uitati sa mai adaugati la prajit putin ulei cand este nevoie.
  4. Dupa ce ati calit legumele pana ce au prins si ele putina culoare, le mutati la carne si prajiti in aceeasi tigaie cus-cusul in putin ulei pana se rumeneste usor.
  5. Adaugati la cus-cusul prajit carnea legumele si usturoiul, amestecati-le.
  6. Dovleacul se pregateste din timp pentru a fi umplut, se spala bine apoi se taie capacul la dovleac si se scot semintele din interior, il mai scobiti din miez pentru a fi mai incapator, dar nu foarte mult.
  7. Umpleti dovleacul cu umplutura pregatita, turnati in dovleac apa amestecata cu sare dupa gust si sucul de la lamaie, cat sa acopere bine umplutura. Puneti capacelul dovleacului la locul lui, daca vedeti ca e nevoie puteti sa mai adaugati apa in dovleac la jumatate din timpul coacerii.
  8. Coaceti dovleacul in coptorul incins la 200 de grade Celsius timp de 2 ore.
  9. Serviti cuc-cusul cu patrunjel taiat marunt.
  10. Pofta buna !

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe