PENNE RIGATE CU CIUPERCI SI BRANZA

macaroane cu ciuperci12.jpg
mai multe imagini

Aceasta reteta cu penne rigate, ciuperci, mazare si ardei este delicioasa. Folosind o cantitate mica de branza Camembert, ne asiguram ca sosul este cremos si plin de savoare, dar fara sa contina prea multe grasimi.

1 ora 30 minute mediu

Bucatar: nicopopa Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 0

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 4 (cantitate de baza: 4)

  • 225 g penne rigate - -
  • 170 g mazare boabe - -
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui - -
  • 1 ardei gras rosu curatat de seminte si tocat - -
  • 225 g ciuperci taiate in sferturi, daca sunt mari - -
  • 30 g faina - -
  • 600 ml lapte - -
  • 1 lingura mustar de Dijon - -
  • 55 g branza Camembert taiata bucatele - -
  • sare si piper dupa gust - -
  • Toping: 30 g branza Cheddar rasa - -
  • 55 g firimituri proaspete de paine - -

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Se incalzeste cuptorul la 220°C. Se fierb pennele conform instructiunilor de pe ambalaj pana ce sunt al dente. Se adauga mazarea in ultimele 2 minute. Se scurg bine pastele si mazarea.
  2. Se incinde uleiul intr-o cratita cu fundul gros si se gateste ardeiul gras 1-2 minute. Se adauga ciupercile si se gatesc 2-3 minute sau pana ce se inmoaie, amestecand ocazional.
  3. Se adauga faina, apoi se incorporeaza treptat laptele si se da in clocot, amestecand. Se fierbe incet, pana ce sosul se ingroasa .
  4. Se adauga mustarul si branza Camembert si se asezoneaza dupa gust. Se amesteca pana ce branza s-a topit si se adauga pastele cu mazarea. Se amesteca bine. Se toarna mixtura obtinuta intr-un vas termorezistent.
  5. Separat, se amesteca branza Cheddar cu firimiturile de paine si se presara peste mixtura de paste. Se pun la cuptor 10-15 minute sau pana cand se rumenesc putin si incep sa bolboroseasca. Se servesc fierbinti.

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe