{{ state.title }} {{ state.desc }}

Piept de rata cu sos de portocale si cartofi sarladaise

Piept de rata cu sos de portocale si cartofi sarladaise
in 30 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Pentru pieptul de rata avem nevoie de: 2 bucati piept de rata sare piper 20-30 g unt sucul de la 2 portocale cativa stropi de sos de soia 50ml de vin alb sec sau cognac 1/2 lingurita de miere Se pune pieptul de rata pe un tocator si se cresteaza pe partea cu pielea, in romb, pana la carne. Se sareaza si se pipereaza. Se pune pieptul intr-o tigaie antiaderenta (fara ulei sau unt) cu pielea in jos, la foc mic. Cand se rumeneste pielea se intoarce pe pe partea cealalta. (trebuie sa stea aproximativ 10 minute in tigaie). Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade, intr-o tava se pune hartie de copt iar apoi se pune pieptul cu pielea in jos, unde mai trebuie sa stea aproximativ 10 minute. Dupa cele 10 minute, se scoate pieptul, se pune pe un tocator, se pune cate o feliuta de unt pe fiecare bucata de piept si se lasa la odihnit 2-3 minute. Sosul: Peste grasimea care a ramas in tigaie dupa prajirea pieptului, se pune vinul si se amesteca timp de 1 minut apoi se toarna sucul de la cele 2 portocale, se lasa la foc mediu pana cand se evapora o mare parte din el. Cand a scazut suficient, se pune 1/2 lingurita de miere si cateva picaturi de sos de soia, se mai lasa 1 minut si se ia de pe foc. Pentru cartofii sarladaise avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 300g cartofi 2 linguri mari de untura de rata sau gasca 6-7 ciuperci deshidratate o legatura de patrunjel 5-6 catei de usturoi sare piper Ciupercile au nevoie de 10-15 de minute pentru a se rehidrata asa ca trebuie puse la hidratat cu ceva timp inainte. Cartofii se curata si se taie felii subtiri (ca chipsurile), untura de rata/gasca se pune intr-o tigaie antiaderenta iar cand aceasta s-a topit se pun cartofii cu sare si piper. Ciupercile rehidratate se taie marunt si se pun peste cartofi, doar cand acestia s-au rumenit. Se lasa pe foc impreuna cu cartofii inca 2-3 minute. Usturoiul si patrunjelul se toaca marunt si se pun peste cartofii din tigaie, iar tigaia se acopera si se ia de pe foc. Se lasa la odihnit 5-10 minute. Pofta buna !

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii