Placinta cu peste

588x418_placinta-cu-peste-180336.jpg
mai multe imagini

Ideala pentru o cina in familie!

1 ora 20 minute mediu

Bucatar: gabyduceag Le place la: 0 persoane

Alege reteta saptamanii! Voturi 0

Printeaza reteta » Descarca PDF »
Niezalogowany
  • Ingrediente

Portii: 4 (cantitate de baza: 4)

  • faina alba 500 g
  • faina porumb 50 g
  • ulei masline 35 ml
  • sare 1 lingurita
  • apa calda 300 ml
  • drojdie 25 g
  • ton in ulei 450 g
  • ceapa alba sau rosie 2 bucati
  • unt 1 lingura
  • cascaval 100 g
  • sare 2 g
  • piper 3 g
  • nucsoara 3 g
  • ou 1 bucata

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
-
bucata
bucati
cana
cani
ceasca
cesti
gram
kilogram
litru
legatura
legaturi
lingura
linguri
lingurita
lingurite
mililitru
pachet
pachete
plic
plicuri
na

 

  • Metoda de preparare
  • Opinia / sfatul tau (0)

  1. Aluat.
  2. Pune intr-un bol faina 9ambele tipuri) , drojdia faramitata, sarea si uleiul.
  3. Incepe sa adaugi apa calda (250-300 ml, dar nu e cantitate fixa, depinde de puterea de absorbtie a fainii) si framanta usor, omogenizand , pana obtii un aluat elastic, nelipicios. Continua framantarea timp de 10 minute.
  4. Aseaza bolul in loc cald, acoperit si lasa-l sa-si dubleze volumul.
  5. Umplutura.
  6. Curata ceapa si tai-o juliene.
  7. Topeste untul intr-o cratita, adauga ceapa, caleste timp de 1minut si pune 30-40 ml apa.
  8. Da focul la mic si lasa pana se evapora apa. Lasa sa se racoreasca.
  9. Scurge uleiul din conservele de ton (as fi preferat un file fiert dar acum nu am avut...) si adauga continutul din ele peste ceapa.
  10. Rade cascavalul Delaco si pune-l peste amestec, condimenteaza cu sare , piper si nucsoara si omogenizeaza.
  11. Pe blatul infainat intinde 2/3 din catitatea de aluat formand o foaie rotunda cu diamentrul mai mare decat al formei in care vei coace placinta.
  12. Unge forma cu unt si aseaza foaia lasand aluatul sa treaca peste margini.
  13. Repartizeaza uniform umplutura de peste apoi trece marginile foii peste ea (eviti scurgerea ).
  14. Din restul de aluat intinde o foaie mai mica si aseaza-o deasupra dar lasa un orificiu micut intr-o parte sa aiba pe unde iesi aburul pentru a evita sa creasca aluatul prea tare si sa crape .
  15. Unge totul cu ou batut si da-o la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste.
  16. Poti jongla cu ingredientele umpluturii inlocuind pestele cu ciuperci, pui, sunca, poti adauga oua fierte tocate, sau crema de branza si oua crude.

Ultimele postari pe forum

Cartile de bucate
veronica22 | 2014-10-17 23:04:18

Am incercat sa-mi selectionez si sa adun apoi retetele in carti de bucate insa in momentul in care...

premii
liana10 | 2013-11-12 13:44:43

Multumesc mult de tot pentru premiu si felicit pe celelalte castigatoare si pe toti participantii!!

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:27:51

Gata, am reusit :)

Postarea retetelor
postolachevioleta | 2013-11-03 08:17:20

De doua zile tot incerca sa postez doua retete si imi tot apare urmatorul mesaj: [Numele] Campul...

mai multe